O LONDÝNĚ PRO DĚTI

Na každý výlet s dětmi se připravujeme v pravém slova smyslu. Považuju za důležité, aby děti věděli, kam a proč jedeme. Všechno je pak jednodušší. Zároveň všichni víme, co od výletu očekáváme. Na příští rok chystám výlet do Londýna. Moje nejmladší neví o Londýnu vůbec nic. Seznamování s Londýnem začínáme právě u ní a zároveň mí školáci maji možnost ověřit si svou znalost angličtiny. Pojďte nahlédnout.

DĚTSKÉ KNIHY O LONDÝNĚ

Měli jsme štěstí a jedna na nás čekala připravená na pobočce pražské knihovny. Ostatní knihy jsem objednala za skvělou cenu přímo z UK. Znáte-li dětskou knihu související s Londýnem, určitě svůj tip sdílejte. Budu Vám vděčná.

PUSSY CAT, PUSSY CAT, WHERE HAVE YOU BEEN?
Objednat lze UK, tady je doprava zdarma.

Kniha je určená dětem dětem od 18 měsíců. Moje starší děti si však díky ní mohou nejen procvičit angličtinu, ale také získat přehled o známých místech v Londýně.

Tato krásně ilustrovaná kniha pochází ze série knih, jejíž další díly jsou věnované New Yorku, Paříži a Římu. My na ně určitě výhledově mrknem. I když mám pocit, že právě NY je pro nás hudba vzdálené budoucnosti.

Na téma London Eye u nás bude ještě velká diskuse. Našla jsem adekvátní náhradu s ohledem na výhled (zdarma) ve formě Sky Garden.

Mít děti o něco mladší, nejspíš celou sérii budu chtít mít v knihovničce, neboť k ní se děti určitě budou vracet ve školkovém i školním věku.

Dvojstránka, kde jsme strávily s nejmladší nejvíc času.

Ať už budete překládat či číst v angličtině, knížka děti seznámí s Londýnem. Děti v jakémkoliv věku budou mít hned jasno, kam budou směřovat v Londýně jejich kroky.

Je mi opravdu hodně líto, že takové knihy nejsou o Praze.

Zaujala nás i mapa, která je srozumitelná i pro předškolačku.

Máte i Vy v plánu Londýn? Hledáte inspiraci pro starší děti? Už brzy na blogu představíme ty nej dětské knihy o Londýně.

DĚTSKÉ KNIHY O LONDÝNĚ PRO MALÉ CESTOVATELE

Jak dopadl náš výlet do Londýna?

http://3dmamablog.cz/2019/02/11/vylet-do-londyna/

Free Delivery on all Books at the Book Depository

N E P Ř E H L É D N Ě T E

Možná Vás budou zajímat i další dvojjazyčné knihy pro děti, o kterých už jsem na blogu psala.

http://3dmamablog.cz/2018/03/29/v-co-veri-nelly-butterfly/

http://3dmamablog.cz/2018/02/22/khoa-le-medunka/

Za jakékoliv Vaše tipy týkající se Londýna budu vděčna. ❤

Leave a Comment