JAK PODEPSAT PASTELKY

Jsem si jista, že řada z Vás tohle považuje za naprosto zbytečné. Rozumím. Jsem si však také jista, že nejsem jediná, kdo má minimálně jedno školní dítko, které už po prvním měsíci ve škole má poloprázdný penál – navíc s nulovou šancí na nalezení všech psacích potřeb.

Znám to i z druhé strany (dítko vracející se ze školy s úhledně srovnaným penálem), o to víc mě překvapuje přístup jeho vlastního sourozence.

Zkoušela jsem vše, a jediné co opravdu funguje je označení pastelek jménem. První školní rok jsem kupovala jen v prvním pololetí pastelky 3x. Po označení všech pastelek vydrží kompletní sada celý školní rok.

JAK PODEPSAT PASTELKY?

Na netu jsem našla řadu způsobů – od různých znaků lakem na nehty, ořezání i z druhé strany a podpis fixem. Nám se osvědčily obyčejné samolepky se jménem, které si dítko samo vystřihne a nalepí na tužku, pero či kružítko.

SAMOLEPKY NA PASTELKY – ŠABLONA ZDARMA

Jakmile je totiž na pastelce jméno dítěte, pastelka se při nalezení vrací k němu. Při puntíku na konci tužky většina spolužáku nemá ponětí, komu vlastně ta tužka patří. Navíc i pro samotné dítě je to potvrzení, že tužka je opravdu jeho. A až tehdy nejspíš dovolí, aby se schovala u něj v penálu.

Šablonu mám připravenou, stačí ji vytisknout na jakýkoliv arch se samolepkami. Samolepky vydrží déle než je školní rok.

Lze i vytisknout na obyčejný papír a průhlednou lepící pásku přilepit na tužku. Náročnější varianta, ale vzhledem k ceně některých psacích per, pořád ještě přijatelná.

Šablona ke stažení, kde stačí jen doplnit jméno: JMENOVKYnaPASTELKY

A ano, dá se koupit 66 ks samolepek určených přímo na pastelky za 340 Kč. 🙂 Tato varianta v řádech pár korun je stejně účinná.

Ukládáte si inspiraci na Pinterest? Nezapomeňte na tento článek. Máte svoji osvědčenou metodu? Prosím, podělte se v komentáři. Inspirujme se navzájem.

5 thoughts on “JAK PODEPSAT PASTELKY”

  1. Jednoduché, ale ušetří to asi dost peněz. Děkuji, příští rok použiju pro našeho prvňáčka! Máte tip na značku samolepkového papíru, aby to šlo snadno odlepovat z archu? Kdysi jsem zkoušela něco tisknout jako samolepky, ale trvalo dlouhé minuty, než jsem obrázek vůbec odlepila od toho základu.

    Reply
    • Zdravím, já tisknu na zcela obyčejné samolepky, no name. Jsou jmenovky, které jdou hůře, ale že by to nějak výrazně zdržovalo mi nepřijde.

      Reply
  2. Stačí odříznout kousek vršku (bok) a tam se dá podepsat i propiskou. Snad to je srozumitelné.

    Reply

Leave a Comment