O NÁS

Jsem mámou na plný úvazek, 3 děti během 6ti let. Neustále hledám další zkratky, jak si ulehčit práci okolo domácnosti. Mám ráda rychlou inspiraci. Už jsem ve věku, kdy mi stačí dát TIP a umím se rozhodnout sama. Dlouhé vysvětlování už není pro mě.

Mým cílem je vytvořit místo pro pro rychlou inspiraci…online zápisník mých poznámek, ke kterým se i já budu vracet. Místo, které ulehčí hledání na netu – poskytne ověřené informace z reálného života s dětmi.

Nejsem a nikdy nebudu dost extrémní ani dost alternativní v rodičovských přístupech. Spoléhám na vlastní intuici. Jakmile jsem přestala číst návody na výchovu dětí, život s dětmi se zdá být jednodušší. Zastánkyně očkování s rozumem, nikoliv podle českého očkovacího kalendáře.

Kolo, lyže, koloběžka, hory v létě i v zimě, přestup z alternativní školy do klasické, hledání mého zkraceného pracovního úvazku, rovnováha mezi mou vlastní realizací a životem vícedětné rodiny jsou témata, která v této chvíli řeším(e).

I přesto, že nejsem stoprocentní zastánce montessori přístupu (extremní přístup v mateřské školce je zcela v protikladu s mým životním stylem), zvolila jsem pro své děti na prvním stupni montessori základní školu. Jejich škola a přístup mých dětí k některým znalostem a dovednostem mě nepřestává udivovat. Lehkost k tématům (násobilka, vyjmenovaná slova), které na tradiční škole znamenají drill, bych také ráda poslala jako inspiraci dál.

Miluju dobrou kávu a čokoládu. Nakupuju pouze online, v kamenném obchodě mě v ČR uvidíte výjimečně.

Ráda a hodně cestuju, kdysi dávno bez dětí do dalekých zemí – teď s dětmi v rámci evropského okruhu. Ráda poznávám místa, kde se baví celá rodina – nikoliv jen děti. Nepočítám kilometry ani jiné mety, ale počet lidí. Nemám ráda davy ani dlouhé fronty.

Jsem i na Instagramu, kde se snažím zveřejňovat běžné fotky ze života s dětmi. Nejednotím fotky stejným filtrem a barvou, ani neplánuju příspěvky v plánovači. Ani jedno z toho nesouvisí s realitou, natož s životem s dětmi.

***************************************************************************************************

Od 7. 11. 2017 se ke mně přidala další máma, jejíž články najdete pod přezdívkou Little3d.

 

Má 3 děti ve věku jeden, tři a už skoro 6 let. Manželka podporujícího muže. Ráda jezdí na inline bruslích, chodí do sauny a čte Petra Třešňáka. Na blog chce psát inspiraci pro život s malými dětmi, zejména tipy na program v Praze a okolí.