LITOMYŠL S DĚTMI

Litomyšl je skvělý cíl pro víkendový výlet. Nevěříte? Pojďte se přesvědčit, co vše je v Litomyšli připraveno pro rodiny s dětmi.

Litomyšl s dětmi

Vlakové spojení z Prahy není úplně ideální, ale autem je to cca 160 km. Na víkendový výlet ještě snesitelná vzdálenost, ne? Přestávka na cestě může být ve Vysokém místě. Je zde Muzeum českého karosářství, kde je překvapivě interaktivní expozice, která vás příjemně překvapí.

Praktické informace:

Kam na hřiště: Kousek od náměstí najdete originální hřiště, kde je připravena i odpočinková plocha pro rodiče a v jeho blízkosti je i kavárna.

Dovolena v Česku: Litomyšl s dětmi - kam na hřiště

Tip na ubytování pro rodiny s dětmi: Hotel Zlatá Hvězda nabízí speciální balíček pro rodiny s dětmi. Najdete jej přímo na náměstí, takže budete mít všude blízko.

Dovolena v Česku: Litomyšl s dětmi - kam na hřiště

Kam vyrazit s dětmi v Litomyšli?

V Litomyšli rozhodně nemůžete vynechat kostel Nalezení sv. Kříže. Cenná barokní památka v sobě snoubí historii, současnou architekturu a moderní umění. Vystoupejte na vyhlídkovou plošinu kostela a užijte si andělsky krásný pohled na litomyšlský zámek, Klášterní zahrady i historické centrum. Projít se můžete také po emporách s výstavou sakrálního barokního umění Andělé na návrší.

Dovolená v Česku - Litomyšl s dětmi, Kostel Nalezení sv. Kříže

V kostele najdete také interaktivní expozici, ve které si určitě vyhrají děti i dospělí a mimoděk se dozví zajímavé informace o historii a církevní liturgii. Herna je součástí dětského programu Litomyšlení, který vás provede po všech místech zámeckého návrší.

Dovolená v Česku - Litomyšl s dětmi, Kostel Nalezení sv. Kříže

Při speciálních prohlídkách chrámu můžete obdivovat laserovými paprsky tvořený Světelný kříž i svítící Menzu, které jsou dílem Václava Ciglera a Michala Motyčky.

Na prohlídku Zámku Litomyšl si naplánujte alespoň polovinu dne. Připraveni jsou nejen pro dospělé, ale i dětské návštěvníky.  V červenci a v srpnu se konají speciální zkrácené prohlídky Letní pozastavení.


Nepřehlédněte další zajímavé tipy na rodinnou dovolenou v Česku:

Nejdelší sjezd na koloběžce Písek s dětmi ✓Landek park s dětmi ✓Výlety do podzemí ✓Severní Čechy ✓Kam v Praze s dětmi ✓Ústecké moře ✓Tolštejn a okolí ✓iQ park nebo iQ LANDIA? ✓Jetřichovice – vyhlídky


Leave a Comment