AKVÁRIUM V JANOVĚ

Plánujete rodinnou dovolenou v Itálii? Hledáte tipy na výlety v severní Itálii? Nakoukněte dál. Jarní dovolená na severu Itálie byla pro nás překvapením od začátku až do konce. Nečekali jsme i s ohledem na předpověď tak teplé počasí, prázdné pláže a skvělé jídlo. Krátké tipy na výlety s dětmi v Itálii či po cestě postupně představím na blogu.

Stačí sledovat články se štítkem ►►►  ITÁLIE S DĚTMI.

Akvárium v Janově

JANOV S DĚTMI – AKVÁRIUM

– místo, kam se ráda vrátím

Zkráceně: Byla to nádhera! Doporučuji pro malé i velké děti. Umím si představit celý den. Oficiálně má prohlídka trvat 2,5 hodiny. My jsme potřebovali skoro 3 x více.

Janov – cca 1000 km od Prahy a 400 km od Benátek.

Vstupné:  dospělý 26 EUR, dítě 18 EUR, pětiletá byla zdarma. O něco výhodnější je nákup online.

Janov s dětmi

Ve srovnání s akváriem v Konstanz u Bodamského jezera je opravdu obrovské. Údajně je největší v Evropě. Nachází se v janovském přístavu.

My jsme se chtěli vyhnout davům při vstupu a vyrazili jsme ihned k delfínům. Kolem desáté jsme zde byli úplně sami. A až po obědě jsme šli na začátek trasy. V té době už nepřicházelo tolik návštěvníků a první akvária nebyla tak obsazená.

Tipla bych, že u delfínu jsme postupně strávili více než hodinu. Naši nejmladší se totiž podařilo navázat “spojení” s jedním z nich. Bylo to velmi dojemné. Navzájem na sebe reagovali, předháněli se. Delfín se viditelně stejně jako naše nejmladší dobře bavil.

Janov

Každé akvárium má popisky i v angličtině. Veškeré přednášky o životě ryb jsou v italštině, což bylo jediné mínus.

Akvárium

Byli jsme ve všední den, tj. žádná fronta na vstupenky či jídlo také ne. Umím si představit, že v létě tam bude podstatně větší frmol.

Setkání s rejnoky volně navazovalo na doma přečtenou knihu Animalium. Je možnost si na ně opatrně sáhnout.

Jídlo doporučuji v místním bufetu, naopak se bych příště vyhla restauraci. I přes výhodnou cenu na dětské menu se neoplatí. Jeho velikost je tak malá, že nestačila našemu nejmladšímu nejedlíkovi.  Naopak výběr v bufetu je slušný, prostor pro vlastní piknik je mezi bufetem a restaurací.

Parkoviště jsme nevyužili. Bydleli jsme cca 15 minut autobusem, celodenní lístek pro rodinu 2 + 2 (pětiletá zdarma) stál 9 EUR.

Parkování u akvária stojí 2,20 EUR/hod. Zaparkovat kdekoliv jinde je v Janově opravdu “radost”. Opravdu jsme ocenili, že u našeho apartmánu byla garáž.

Další fotky najdete na FB v albu – AKVÁRIUM V JANOVĚ.

Co vše jsme si původně v Itálii naplánovali si můžete přečíst tady.

Ukládáte si inspiraci na Pinterest? Nezapomeňte na tento článek.

1 thought on “AKVÁRIUM V JANOVĚ”

Leave a Comment