MUZEUM ČESKÉHO KAROSÁŘSTVÍ

Velkým překvapením letošních prázdnin je pro mě návštěva Muzea českého karosářství, které najdete ve Vysokém Mýtě. V tomto muzeu totiž nezapomněli, že na návštěvu mohou přijít i děti. Pojďte nahlédnout a až budete na rodinném výletě v Pardubickém kraji rozhodně se zastavte.

Poznáváme Česko s dětmi: Vysoké Mýto

Poznáváme Česko s děti: Vysoké Mýto
Litomyšlská brána – info

Město Vysoké Mýto najdete v Pardubickém kraji v okrese Ústí nad Orlicí. Z Prahy je to cca 150 km, můžete přijet i vlakem s jedním přestupem za 100 minut.
►►►Program na 1 den ve Vysokém Mýtě
Nevynechejte příležitost prohlédnout si Vysoké Mýto z ptačí perspektivy – stačí navštívit Litomyšlskou nebo nově zrekonstruovanou Pražskou bránu. Zajímavé tipy, kam vyrazit společně s dětmi ve Vysokém Mýtě a okolí najdete v Pokladnici zážitků, která vám zjednoduší plánování rodinného výletu.

3dmamablog TIP: Pokud v průběhu měsíce srpna vystoupáte na Litomyšlskou věž a Zvonici, získáte vstup na nově zrekonstruovanou Pražskou věž zcela ZDARMA. Více info – TADY!

Dovolená v Česku: Vysoké Mýto - Muzeum českého karosářství

Muzeum českého karosářství

Jedinečné muzeum vás provede historií českého karosářství i proslulé vysokomýtské firmy Carrosserie Sodomka. V interaktivních expozicích se seznámíte s procesem výroby automobilu a prohlédnete si i vozy vyrobené přímo ve Vysokém Mýtě, například kabriolety Aero 50 a Praga Piccolo.

Současná sezónní výstava Automobil dříve a dnes vám představí jednotlivé díly automobilu. V budově můžete navštívit i výstavy městské galerie a najdete zde také informační centrum.

Expozice muzea je rozdělena na dvě části. V té první se seznámíte s tím, jakým způsobem postupoval karosář při výrobě automobilové karoserie. Druhá část vás provede historií továrny Sodomka, jedné z nejvýznamnějších karosářských firem na našem území.

Velkým překvapením pro mě bylo, jak skvěle je muzeum připraveno na návštěvu rodin s dětmi. Nabízí nejen pracovní list, ale i řadu interaktivních prvků pro malé i velké děti.

V rámci expozice o historii továrny Sodomka čekají na děti v každé místnosti kontrolní otázky. Správnou odpověď si děti ověří pomocí razidla na výrobní štítek. V druhé části si pomocí interaktivní obrazovky navrhnou vlastní “dobový” automobil, který si na konci expozice mohou nechat vytisknout.

Praktické informace:

Cena rodinné vstupenky je (2+3) je 220 Kč.
Muzeum je otevřeno každý den (květen-říjen) od 9:00 do 17:00 hod.
Potřebný čas: cca 90 minut
Nezapomeňte si na recepci vyzvednout připravený pracovní list i výrobní štítek.
Web muzea

A kam na oběd? Restaurace Pod věží nabízí i speciální dětské menu.

Dovolená v Česku: Kam s dětmi - Vysoké Mýto
Celou jejich nabídku včetně ubytování najdete – TADY!

Nepřehlédněte další zajímavé tipy na rodinnou dovolenou v Česku:

Nejdelší sjezd na koloběžce Písek s dětmiLandek park s dětmiVýlety do podzemíSeverní ČechyKam v Praze s dětmiÚstecké mořeTolštejn a okolíiQ park nebo iQ LANDIA?Jetřichovice – vyhlídky

Leave a Comment