KNIHA PRO OSMILETOU DCERU

V posledních dnech jsme toho nejen hodně viděli (projeli jsme severní Itálií), ale také spoustu přečetli. Nejen já, ale i děti. Diskuse o hraní na mobilu byly méně “výživné”, neboť oba školáci si na cestu vzali zajímavou knížku.

Syn přečetl jednu z “Bárovek” a dcera si na cestu vzala knihu 2.A. od Kataríny Fiala (možná ji znáte z Divadla na houpačkách). Zaujala ji natolik, že jakýkoliv delší přejezd autem, pak ráda uvítala. Pojďte nahlédnout, jeden výtisk mám připraven i pro Vás.

Moje 8,5 letá dcera je ve srovnání se svým bratrem hodně náročná na první kapitolu – jakmile ji kniha nezaujme hned na začátku, knihu odkládá. Velkou roli pro ni v této chvíli hraje pocit, že se v hlavní hrdince či hrdinovi poznává.

Tady moji dceři pro rozhodnutí stačila první stránka.

Kniha je totiž psaná formou deníku osmileté dívky. A nejen to, v rodině jsou také 3 děti. Z úryvků, které mi dcera četla, naprosto rozumím, co přesně ji na knize zaujalo.

Řada popsaných situacích byla z našeho života. Text odpovídá vyjadřování osmileté dívky. 

Příběh doplňují barevné i černobílé ilustrace Venduly Šafránkové. Já bych upřednostnila jemnější obrysy. Dceru zaujaly, neboť se dají lehce obkreslovat.

Nahlédnout do knihy můžete také zde:

A pro jednu z Vás ji už mám připravenou k odeslání.

Stačí odpovědět na jednu z otázek a být fanouškem tohoto blogu. 

Co právě teď čtou Vaši školáci? Jaká byla Vaše oblíbená kniha, kterou jste četli na prvním stupni ZŠ?

Já jen dodám, že i dnes si pamatuju své nadšení z Luisy a Lotky.

Soutěž bude probíhat od 17. 5. 2018 do 25. 5. 2018 do 12,00 hod. Vylosované jméno 1 výherkyně (zasílací adresa musí být v ČR) zveřejním tady na blogu 26. 5. 2018. Odešlu obratem, abychom stihli překvapení na Mezinárodní den dětí 🙂

N E Z A P O M E Ň T E ❤ 

Současně být fanouškem FB profilu 3dmamablog nebo sledovat můj profil na IG @3dmamablogNemáte-li účet na FB, sledujte blog prostřednictvím emailu – přihlášení k odběru nových článků je na blogu vlevo dole.

Kdo soutěž nasdílí na FB či IG, bude do losování zapojený dvakrát, stejně tak se zdvojnásobí šance, pokud zmíníte kamarádku, kterou by soutěž mohla zajímat.

Soutěž byla zařazena do největšího českého katalogu soutěží o ceny České-soutěže.cz.

16 thoughts on “KNIHA PRO OSMILETOU DCERU”

  1. Prave mame rozectenou knihu Zlate sbirky.pohadek – Cinovy vojacek a jine pribehy. A nejoblibenejsi u me byly knihy Enid Blythonove a hl.jeji Spravna petka.

    Reply
  2. S naším prvňáčkem právě čteme Hasičské pohádky – až vyroste stane se hasičem. Já jako malá jsem přečetla komiks Cour a Courek. Bohužel jsem nebyla velký čtenář a tohle jsem považovala za veliký úspěch. Teď co mám děti čteme pořád a já tím doháním úžasné knížky z dětství. 🙂

    Reply
  3. My četli nedávno bubáčka a teď má dcerka rozečtenou Dášenku. Já jsem velký čtenář, na základce jsem četla veterináře Herriota, Správné pětky, Dvojčata, Lovci orchidejí, Máyovky, Harry Pottry….:-)

    Reply
  4. Dcera teď dočetla krásnou knihu Justýnka a asistenční jednorožec. Já jsem jako školačka měla strašně ráda knihu Heidi děvčátko z hor.

    Reply
  5. Vyjmenovaná slova – doplňovačky, křížovky, osmisměrky
    Skvělá knížka, která skvěle odráží školu hrou, u nás doma sklidila úspěch. 🙂

    Reply
  6. Moje malá školačka zrovna čte knihu Staré pověsti české pro děti a já jako školáček jsem měla moc oblíbenou knihu Honzíkova cesta.

    Reply
  7. My s prvňákem máme přeštenýho Macha a Šebestovou, to už louskal sám a bavilo ho to. Honzíkovu cestu jsem mu četla já, u toho i plakal. A já si ze svých školních let pamatuju Boříkovy lapálie a Pekelnou třídu 🙂

    Reply
  8. Naše čtyřletá malá zatím umí jen písmenka, číst se pomalu učí. Já měla ráda Dášenku.

    Reply
  9. Školáka ještě nemáme, ale u čtyřleté vedou příběhy s medvídkem Pů a ty o Zuzance nebo Martince. Z mých oblíbených mě napadají Podařená dvojčata, ale to už jsem byla asi trochu starší.

    Reply
  10. Právě čteme “Honzíkova cesta”.Tato knížka,byla i mojí oblíbenou knížkou a naše děti jsou z ní nadšené.Ale dnes je spousta nádherných knížek a je jen těžko si vybrat.Snažíme se děti vést ke čtení,aby jim to zůstalo do dospělosti. Není nic lepšího,než relaxovat s pěknou knihou.

    Reply
  11. Čteme knihu Pohádky o mašinkách. Já jsem toho jako malá moc nepřečtla, ale měla jsem ráda Děti z Bullerbynu.

    Reply
  12. Naše 11leta dcera přečetla už všechny 3 díly Nepolepšitelné děti od Maryrose Wood a tak jsem ji objednala 4.dil v angličtině,..9lety syn má rád knížky z edice Klub tygrů ,7 lety si půjčuje z knihovny většinou knihy o zvířátkách kde je hodně obrázků a pak to čte naší 2 leté dcerce…ale děti hodně baví komiksy – tak Komiksovou biblí už nejstarší přečetla 2x a i ten maloctivec 9 lety už taky…
    Já sama jsem měla ráda Lindgrenová – Děti z Bullerbynu…a Gabru a Málinku jsem taky všechny díly přečetla stejně jako Káju Marika.

    Reply
  13. Čteme Honzíkovu cestu a České pohádky s ilustracemi Václava Karla – ta byla i má oblíbená, když mi ji mamka předčítala. Sama jsem ráda četla Děti z Bullerbynu :).

    Reply

Leave a Comment