KOUZELNÝ ATLAS PUTOVÁNÍ ČASEM

Znáte “Bárovky”? Máte-li doma školáky, byla by škoda je minout! Pojďte nakouknout na nejnovější vydání. Novinka nakladatelství Grada u nás doma byla opět obratem přečtena.

Veronika Válková ve svých knihách přenáší čtenáře do historie. Realita tehdejšího života je dětem přiblížena prostřednictvím napínavého příběhu. Hlavní hrdinkou je vždy dvanáctiletá holka jménem Bára (odtud “Bárovky”).

VZNIK ČSR 1918 – VELEZRADA SE TRESTÁ

V tomto díle se Bára díky kouzelnému atlasu podívá, jaký je život na malém městě koncem první světové války.

►► Akční cenu najdete v eshopu nakladatelství Grada

Syn dal knize vysoké ohodnocení. Samotný příběh jej zaujal natolik, že knihu “potřeboval” dočíst co nejdříve. Zajímavý byl i následný rozhovor. Syna přivedla k zamyšlení jak v základních potřebách máme v této chvílí život usnadněný.

Jako rodič oceňuju příběh i výklad historických souvislostí. Opravdu velkou radost mi však přináší, že syn se díky knize zamyslel nad současným přístupem k životu a rozdílnému žebříčku životních potřeb. Ačkoliv je tohle téma zdánlivě u nás “ve vzduchu” každý den, nejsem si jista, zda bychom náš rozhovor vedli v podobném duchu. Syn si díky knize řadu věcí uvědomil sám a já jsem nebyla v roli toho, kdo jej “nutí” ocenit současnou realitu života.

Já mám jen jedinou výtku k této knize – je-li určená dětem od 9 let uvítala bych více ilustrací. U řady dětí v první chvíli při výběru knihy rozhoduje její formát – zpracování knihy by tedy mělo lákat ke čtení už při prvním listování. Nebýt nadšení staršího syna, moje skorodevítiletá dcera si knihu sama v této chvíli nevybere.

Zajímá vás, jaké knihy čte jedenáctiletý kluk a co má v plánu si ještě letos přečíst? Nahlédněte na jeho profil na Databázi knih (jeho svolení ke zveřejnění mám).

Můj další tipy pro školáky (odkaz pod fotkou)

Zajimavé tipy najdete i v našem loňském výběru  – 10 nej knih pro desetileťáka.

A co čtou Vaši školáci? Inspirujme se navzájem.

Leave a Comment