DO KINA S DĚTMI

Chodíte s dětmi pravidelně do kina?  Dětské filmy nemusí být nutně zajímavé jen pro děti. Najít s dětmi shodu ve výběru filmu není však úplně jednoduché. Líbivé reklamy mají vliv na všechny moje děti bez rozdílu věku. Pokud na filmu byl už někdo ze spolužáků, je téměř stoprocentní jistota, že film je “žádoucí”. Diskuse nad filmem s mými školáky by vydala na 5 článků, rozhodla jsem se tedy vybrat filmy, které máme v hledáčku s mou nejmladší pětiletou dcerou.

DO KINA S PŘEDŠKOLÁKEM

Pro pětiletou to bude letos první návštěva kina, navíc jen my dvě. A to se taky “počítá”. Čas pro (starší) dceru jsem už na blogu popsala tady. Nic se nezměnilo, pořád hledáme skulinky v programu a snažíme se být spolu i jeden na jednoho. A návštěva kina je pro naší nejmladší natolik výjimečná, že i tohle je cesta. Jen ten film musíme vybrat dobře. Poradíte nám?Zatím pořád váháme, který vybrat.

MALÁ ČARODĚJNICE

Malou čarodějnici známe z české verze a pro mě znamená svým způsobem návrat do dětství. Kniha ani večerníček moje děti neoslovila tak moc, jak jsem z ní byla kdysi nadšená já. Třeba právě u nejmladší (která ještě není ovlivněna Potterem) zaboduje její filmové zpracování.

Recenze Mirky Spáčilové je docelá milá.

Můj druhý film ve výběru bude mít premiéru až 1. listopadu. Jedná se o vánoční film Louskáček a čtyři říše, který je na motivy klasické pohádky od E.T.A. Hofmanna. Nejsem si jista, zda se mi podaří přesvědčit nejstaršího, ale čtvrťačka se k nám už určitě přidá.

 LOUSKÁČEK A ČTYŘI ŘÍŠE

Původně jsem zvažovala i Kryštůfka Robina. Do té doby než jsem zjistila, že není dabovaný a je určený dospělým. V mém výběru zůstal, možná přesvědčím školáky. Co myslíte Vy? Viděl někdo?

KRYŠTŮFEK ROBIN

Hraný příběh s názvem Kryštůfek Robin je o chlapci, který prožíval nesčetná dobrodružství ve Stokorcovém lese, ale který i dospěl a zapomněl, kam vlastně v životě jde. A tak mu musí jeho kamarádi z dětství, plyšová zvířátka, mezi které patří Medvídek Pú, Tygr, Prasátko a další, připomenout kouzlo dětské představivosti a dny, kdy společné nicnedělání a bezstarostnost byly tím nejlepším na světě.

ANIMOVANÉ FILMY PRO DĚTI

Z animovaných filmů nás zaujal jen Kubík hrdina. Příběh mladého kulíka zlatého, který má problémy naučit se létat a migrovat se svou rodinou do teplých krajin. S pomocí několika kamarádů je schopen přežít ve světě plném nepřátel a nakonec je i oslavován jako hrdina.

Možná hledám špatně, možná jsem příliš vybíravá. Hledám film, jehož děj si budeme pamatovat i za měsíc. Takový, který svou rychlostí a triky násilně neútočí na vnímání nás všech – malých i velkých diváků. Máte tip?

My se do kina se podíváme během září díky pozvání Cinema City. Omrknem, otestujeme a dáme vědět. Jediné, co v této chvíli mohu potvrdit: sběratelské šílenství “Filmoznáčky” u malých parádnic fungují, zvlášť pokud je mají ostatní školkačky. Dobrá zpráva je, že drží i na crocsech.

Filmoznáčky jsou nová sběratelská vášeň malých filmových fanoušků.

Postupem času, možná i rodičovskou únavou mám letos pochopení pro jakékoliv sběratelské vášně svých dětí. Po necelých dvou týdnech školy se moje rodičovské extrémy až do konce září zúžují na omezení cukru a povinnou večerku. Všechno ostatní vyřešíme až budeme fungovat ve školním režimu. Daří se Vám? Nám zatím moc ne, těším se na říjen:)

A jaké filmy máte spolu s dětmi v hledáčku Vy? Sdílejte své tipy, inspirujme se navzájem.

3 thoughts on “DO KINA S DĚTMI”

  1. My jsme na filmu Kubík hrdina byli – s pětiletými dvojčaty a byli jsme všichni moc spokojení. Moc se těšíme na Louskáčka – máme doma nádhernou knihu o tomto příběhu a také jsme byli na baletu Louskáček v Brněnském divadle a moc se nám představení líbilo. Tak snad ani filmové zpracování nezklame.

    Reply
  2. Popravdě mi přijde čím dál složitější vzít děti do kina na něco, co bude mít hlavu a patu, uspokojí to i rodiče a dětem se bude líbit. Mám sice děti o něco mladší, ráda bych je na něco vzala, ale nic nevyhovuje mým požadavkům. Takže vyrazíme v neděli na klasiku nejklasičtější – do Ponrepa na Hurvínka 😀

    Reply

Leave a Comment