CYKLOPARK PRO DĚTI

Před pár lety mne nadchl singltrek pod Smrkem. A asi nejsem sama, singltreky, tedy cyklostezky široké tak akorát pro jednoho cyklistu, rostou v Čechách jako houby po dešti. Znáte ale nějaký singltrek pro malé děti do 10-ti let? My jsme na singltrek vhodný pro děti od 4 let narazili v pražské Stromovce! Abych nepřeháněla, jmenuje se cyklopark. Ale nejedná se o žádné ježdění na rampě.

Pojďte nahlédnout, jak to tam vypadá.

CYKLOPARK V PRAŽSKÉ STROMOVCE

Půlminutové video zachycuje náročnější okruh.

Když hlavní město Praha v květnu pořádalo slavnostní otevření této části Výstaviště, šla mi tato informace jedním uchem tam a druhým ven, protože se třemi dětmi ve věku 2, 4 a 6 let je pro mě každá davová akce noční můrou. Teď jsem ale koukala jako Alenka v říši divů: v jinak přeplněné Stromovce lze najít i liduprázdná místa!

Kudy se tam dostanete? Buď okolo Containall směrem zpět a nebo přes bránu za Maroldovým panoramatem (tam je cesta složitější, je znát, že se stále jedná o staveniště).

Pokud byste se chystali do této části Stromovky autem, nejjednodušší je parkování v ulici Za Elektrárnou (09/2018 fialová zóna, pro nerezidenty za 20 Kč/h).

A pokud se ocitnete ve Stromovce bez kola, najdete zde i netradiční venkovní hřiště, na kterém na rozdíl od obecně známých hřišť, nejsou žádné davy.

Hřiště
Labyrint na hřišti, vzadu vstup Výstaviště

Na hřiště se vám určitě bude hodit mít s sebou menší, třeba tenisový míček, na hřišti kromě různých skákacích panáků najdete také malé “basketbalové” koše.

Designový koš
“Basketbalový” koš

Pokud byste měli tip na opravdový singltrail pro malé děti, dejte mi, prosím vědět. Náš čtyřletý cyklista je už z tohohle cykloparku celý nadšený! Těšíme se, až vedle vznikne slibovaný biotop 🙂

4 thoughts on “CYKLOPARK PRO DĚTI”

  1. A kolik toho na kole ujede? Nezvladnul by prave na Singletracku pod Snrkem modry okruh? Tam to je spis takovy houpani,nic narocnyho.Jen to bude asi trochu delsi. Jeste jsem slysrla o singletrailech v Letnanech,ale ty budou asi spis do kopce a sjezd z kopce,talze zalezi,jak moc poslusne umi brzdit. Jinak je u vetsiny trailovych center vzdycky pumptrack,kde muzou deti zvesela krouzit. Moc pekne zazemi maji Rychlebske stezky,ale to je trochu z ruky 😉 Tam je ale i trail podel Cerneho potoka,kde uz by maly taky mohl,pokud neco na kole ujede. Jedovnice ma pumptrack,nahore na Klinovci je taky. V Ricanech by taky mel byt. V Chrudimi singletrack Podhura je hodne kratkej a asi by ho ditko klidne dalo.

    Reply
    • Diky moc za komentar, o pumptrackach jsem nevedela a kdyz se na ne divam, je dost mozne, ze je to prave to, co zatim hledame! Nas maly cyklista toho na asfaltu ujede dost, ale myslim si, ze 10 km pod Smrkem nebo 6 km v Letnanech je prilis moc kvuli dobe, kterou by se musel soustredit na uzpusobeni rychlosti/zatacky atd.

      Reply
    • Díky moc za připomenutí – často chodíme na dopravní hřiště u ZŠ Glowackého hned naproti, takže bychom se tam opravdu měli vypravit!

      Reply

Leave a Comment