PROJEKT VAŠEVÝŽIVNÉ.CZ

Projekt VašeVýživné.cz bojuje za práva rodičů samoživitelů

Pro více než 200 000 dětí v České republice nejsou samozřejmostí letní dovolené, zájmové kroužky ani značkové oblečení. Jejich rodiče totiž na podobné věci nemají peníze, a to z jednoho prostého důvodu – bývalý partner jim dluží na výživném.

Maminky i tatínci samoživitelé samozřejmě chtějí pro své děti to nejlepší. Proto si často pokládají otázku, jak ze špatné finanční situace ven. Odpověď mohou najít v projektu VašeVýživné.cz, který vznikl pod záštitou Asociace neúplných rodin. Ta již od roku 2011 pomáhá rodinám s vymáháním dlužného výživného.

Jak probíhá asistované vymáhání výživného?

Pokud se rozhodnete zahájit spolupráci s projektem VašeVýživné.cz, bude nutné dodat rozsudek na výživné (bez něj nemůže být vymáhání výživného zahájeno) a několik svých podpisů (například na plné moci pro advokáta). Poté už si váš případ přeberou zkušení právníci a případně také exekutoři. Ti následně udělají vše pro to, aby získali alimenty pro vaše děti zpět.

Vymáhání výživného budete mít zcela zdarma

Lidé, kteří za projektem VašeVýživné.cz stojí, si moc dobře uvědomují, že rodiče si za podobnou pomoc nemohou dovolit platit. Proto jsou veškeré služby spojené s vymáháním výživného poskytovány zcela zdarma – náklady jsou nad rámec dlužné částky vymáhány přímo na povinném. Rodiče se však nemusí obávat ani v případě, že by vymáhání nebylo úspěšné. Pokud taková situace nastane, jdou náklady za samotnou organizací – pro rodiče tedy stále platí, že za služby platit nebudou. K neúspěšnému ukončení procesu ale pravděpodobně vůbec nedojde. Alimenty patří mezi přednostní pohledávky. Šance na jejich vymožení je tedy velmi vysoká. V každém případě platí, že za zkoušku nic nedáte – a to doslova.

Leave a Comment