LINEC (S DĚTMI)

Jediným důvodem naší zastávky v Linci bylo přespáčko na cestě z Itálie. Při cestě tam jsme objevili Trento, nazpět Linec. A do Lince se rádi vrátíme. Překvapil nás svou vstřícností vůči rodinám s dětmi.

Ve zkratce: 250 km od Prahy, cyklostezka, Ars Electronica Center ► Muzeum “budoucnosti”, které je domovem působivých výstav. Jejich témata jsou umění, technologie a společnost.

Pláž u Dunaje, v neděli dopoledne prázná – ideální místo pro piknik

Krásná cyklostezka okolo Dunaje – druhou květnovou neděli byla prázdná.

Skvělé místo pro rodiny s dětmi, řada zastávek včetně dětského hřiště…nezapomeňte rohlíky pro kachny.

Letáky a mapy jsou volně přístupné u těchto informačních tabulí, které jsou na začátku cyklostezky v Linci.


Tip na ubytování pro 2+3 za dobrou cenu včetně snídaně ►►►

Booking.com

Udělali na nás takový dojem, že pokud příště bude ve výběru tato hotelová síť, tak hlasuju pro ni. Vřelé přivítání, bezproblémová změna z 2+2 na 2+3 v dvojlůžáku, skvělá snídaně v ceně, hračka na přivítanou, bazén a svačina na cestu pro děti. Na recepci dobře vybavený koutek, tj. i když jsme přijeli dost unaveni, nejmladší neměla problém počkat, než se na recepci vše vyřeší. Já sama oceňuji skvělou snídani.

2 lívance/60 vteřin x 3 děti = hafo času na snídani pro rodiče

Původně jsme chtěli jen hotel blízko sjezdu z dálnice.

Nakonec tohle byla parádní tečka za naší dovolenou. Přijeli jsme odpočinutí v pravém slova smyslu. Následující den nás čekala jen 3 hodinová cesta do Prahy. A Linec nás navnadil natolik, že jsme jej zařadili na seznam našich plánovaných výletů. Den byl málo.

Znáte Linec? Máte tip? Inspirujme se navzájem.

Hledáte ubytování na přespání na cestě do Chorvatska? Nakoukněte tady.

Při cestě do Janova jsme přespali v Trentu, muzeum MUSE nadchlo nejen děti, ale i dospělé. I Zemědělské muzeum v Praze má ještě velmi daleko do úrovně, jakým způsobem jsou v této chvíli provozována muzea za hranicemi ČR. Více už brzy tady na blogu.

Leave a Comment