HRAZDIČKA NA BRUSLE

Když mě máma učila bruslit, jezdila pozadu a držela mě za ruce.. až jednou spadla a zlomila si obě ruce zároveň. I přesto jsme na bruslení na ledu nezanevřeli.. ale chceme jezdit bezpečně a zároveň šetřit svoje záda.

A zejména vzniká problém, jak bruslit se dvěma a víc malými dětmi zároveň? Hlavně v situaci, pokud chci jít s dětmi bruslit sama.

V našem případě nejstarší šestiletá jezdí sama, skoro čtyřletý kluk ale brusle zvládnuté nemá a skoro dvouletého je potřeba zabavit, v tomto případě nejlépe vozit na ledě na sáňkách.

Na veřejném bruslení na Letné jsme objevili řešení: hrazdička z plastového potrubí.

Tímto děkuji manželovi za její domácí vyrobení, funguje skvěle! Klouže po ledu, nikdy se nepřevrátila a je lehounká. Syn s hrazdou na bruslení dokáže jezdit na ledu a uvolní mi tak ruce pro nejmladšího.

Jak se takový trenažér bruslení vyrábí?

V obchodě typu Hornbach je třeba zakoupit 4m plastové vodovodní trubky (velikost hrazdičky je 60 cm výška i šířka, “podstavec” 25 cm na každou stranu, průměr 2,5 nebo 3 cm), 4x “téčko”, 6x “kolínko”, 4x zakončení (my máme bez zakončení a funguje přesto dobře). V půjčovně zapůjčit svářečku (polyfúzní, na plasty) a nůžky (v Praze např. zde).

Manžel se svářením neměl žádné zkušenosti (a není kutil) a vůbec si nestěžoval, že by bylo sváření a celkově výroba DIY trenažéru na bruslení komplikované.

Celkové náklady i se zapůjčením svářečky se vejdou do 200 Kč (i v Praze).

Takže bruslení zdar!

Leave a Comment