KHOA LE: MEDUŇKA

Krásná kniha námi objevená jen náhodou v knihovně. Právě teď je v prodeji jen za 42 Kč, pojďte nahlédnout. Velkoformátové knihy nerada nosím domů, ale tahle moji nejmladší uhranula 3D efektem na obálce knihy a mě svojí dvojjazyčností natolik, že jsme si ji na měsíc odnesly domů.

KHOA LE: MEDUŇKA

Autorkou je vietnamská ilustrátorka, výtvarnice a spisovatelka v jedné osobě, jménem Khoa Le. Krátký příběh je naprosto ideální pro večerní čtení spolu s dětmi.

S nejmladší (5 let) jsme četly jen v češtině. Naopak se starší dcerou (8 let) jsme už ověřovaly jaké slova zná i v anglickém překladu. Jednoduché věty přečetla. I angličtina byla důvodem ke knize se vrátit.  U dvojjazyčných knih jsme teprve na začátku, ale zatím jsem neviděla takhle půvabně ilustrovanou.

Kouzelné ilustrace moje dcery podpořily k dalšímu rozvíjení příběhu.  Jejich fantazie mě asi nepřestane nikdy udivovat. Jen na okraj – moje nejmladší je ve svých necelých pěti letech přesvědčena, že je víla, která má opravdové křídla – jen my je nevidíme. Vílí život se jí drží od té doby, kdy jsme spolu četly Zákeřné keře.

Cena této knihy je v této chvíli jen neuvěřitelných 42 Kč ►►► tady

Autorka  napsala i ve stejném formátu knihu jménem Střapáček.

Kniha pro děti

Ukládáte si inspiraci na Pinterest? Nezapomeňte na tento článek.

Leave a Comment