KRKONOŠSKÁ KUCHAŘKA

Hledáte jednoduché recepty ze základních potravin jako jsou brambory, mouka, zelí, mléko, vejce, jablka? Potřebujete zasytit velkou rodinu včetně věčně hladových dospívajících dětí? Pojďte nahlédnout. Krkonošská kuchařka nabízí zajímavé recepty ze surovin, které jsou vypěstované u nás doma.

Krkonošská kuchařka

Krkonošská kuchařka obsahuje jednoduché, nenáročné recepty na čas i suroviny. Přesně tohle teď v téhlé zvláštní době hledám. Zároveň mě potěšilo, že představuje další střípek pro naše společné poznávání České republiky. Kuchařku napsala Danka Šárková, která se scházela s babičkami a povídala si s nimi o starých receptech, které se kdysi předávaly od chalupy k chalupě.

Jednoduché recepty: Krkonošská kuchařka

Oceňuju grafické zpracování receptů, které je přehledné a hned na první pohled vidíte dobu vaření, náročnost i počet porcí. Hodně receptů je vegetariánských, protože maso bylo vzácné. Neméně zajímavý je i finanční rozpočet. Opět si potvrdíte, že za relativně málo peněz se dá uvařit velice chutné jídlo.

Jednoduché recepty: Krkonošská kuchařka

Část receptů vás překvapí svou neobvyklostí, mě nadchl bramborový koláč i bramborový toč. Zkusila jsem i jinou variantu bramborový placek – sejkory, které jsou na rozdíl od mých tradičních placek tenké skoro jako palačinky. Jsem zvědavá, jak budou chutnat, až je v létě vyzkoušíme s domácí klevelou (rozvařené švestky).

Jednoduché recepty: Krkonošská kuchařka

Na flejšky, rozcuchanou nevěstu i telecí řízky podle pana Harracha se teprve chystám.

Pokud vás kuchařka zaujala, objednat si ji můžete na u BEJKIT.ART nebo ji zkuste vyhrát tady na blogu. Krkonoše jsou každoročně naším výletním cílem, pojďme se inspirovat navzájem.

SOUTĚŽ O KRKONOŠSKOU KUCHAŘKU

Sdílejte své tipy: Kam s dětmi v Krkonoších? Kde se vám líbilo? Co vás nadchlo? Kam se určitě vrátíte?

Kam s dětmi v Krkonoších
Moje dcery loni nadchlo tohle hřiště v Harrachově.

Komentáře je možné přidávat tady na blogu nebo na Instagramu. Kvůli spamu musím každý komentář schválit. Na blogu se neobjeví ihned. Není výjimkou ani zpoždění 24 hodin.

Náhodný generátor čísel vylosuje 1 komentář, jehož autor/-ka získá Krkonošskou kuchařku. Zasílací adresa musí být v ČR.

N E Z A P O M E Ň T E  

Současně být fanouškem FB profilu 3dmamablog nebo sledovat můj profil na IG @3dmamablog

Soutěž bude probíhat od 7. 4. 2021 do 14. 4. 2021 do 22,00 hod. Vylosované jméno zveřejním v komentáři tohoto článku 15. 4. 2021.

Soutěž byla zařazena do největšího českého katalogu soutěží o ceny České-soutěže.cz.

7 thoughts on “KRKONOŠSKÁ KUCHAŘKA”

  1. Nám se minulý rok líbilo hřiště – Jánské lázně – Černá hora – doporučuji a dále přechod z Černé hory do Pece pod Sněžkou – moc krásná cesta.

    Reply
  2. My milujeme Friesovy boudy, nabízejí stezku, která je pár km dlouhá, děti plní úkoly a na konci naleznou poklad. Herní plánek si vyzvedněte na jedné z jejich dvou chat na recepci.

    Reply
  3. Zdravím, děkuji všem za inspiraci, tady na blogu i na Instagramu. Náhodný generátor čísel vybral Janu S., které gratuluji a posílám zprávu na email. Krásný víkend všem.

    Reply

Leave a Comment