BLAUSEE, ŠVÝCARSKO

Velké hřiště s nejrůznějšími prolézačkami, skluzavkami, houpačkami, houpací sítí, jednou obří a několika malými skluzavkami, krásná místa pro piknik, nenáročný okruh na procházku okolo jezera – toto vše dělá z Blausee ideální místo pro výlet s dětmi. Pokud pojedete okolo, určitě neváhejte a zastavte se v kterémkoliv ročním období, rezervace je otevřena celoročně.

Blausee je malé jezero (0,64 ha), ležící v kantonu Bern v nadmořské výšce 887 m.n.m. Maximální hloubka je 13 m. Teplota vody kolísá jen málo, od 6 °C v zimě (nezamrzá) do 10 °C v létě. V jezeře žije větší množství pstruhů, nedaleko jezera je pstruhová farma.

Jezero leží v přírodní rezervaci, která je od Velikonoc přístupná za menší poplatek (5 CHF), jinak je vstup volný. V sezóně je v ceně vstupu i projížďka po jezeře. Rezervace je v letní sezóně otevřena od 9.00, v zimní až od 10.00 hod. Letní sezóna začíná Velikonocemi.

V rezervaci je větší počet míst pro opekání, nejen u jezera. V letě je v ceně vstupného i projížďka na loďce. Voda v jezeře je křišťálově čistá a pstruhy není dovoleno krmit.

Více info včetně nabídky na ubytování tady.

Leave a Comment