ŽELEZNIČNÍ PARK V LE BOUVERET

Železniční park, v originále Swiss Vapeur Parc, leží na jihovýchodním břehu Ženevského jezera v malém přístavu Le Bouveret. Zcela určitě se jedná o jeden z nejkrásnějších areálů s miniaturní železnicí v Evropě.

Hlavním tématem parku, jak už napovídá sám název, je železnice a především jezdící vlaky, které nejen děti, ale i dospělé mohou svézt. Modely totiž nejsou klasické miniaturní vláčky, ale docela velké repliky skutečných lokomotiv, postavené v měřítku 1:3 nebo 1:4. Za tyto modely lokomotiv pak bývá připojeno několik vozíků, na které si lze obkročmo sednout a nechat se na nich asi dvacet minut vozit po celém areálu parku.

Při cestě modelovým vlakem Vás nemine průjezd pěti tunely a přejezd devíti mostů, z nichž ten nejdelší měří padesát metrů. Jedná se o nepřehlédnutelný visutý most.

K dalším zajímavostem parku patří také několik modelů různých budov v měřítcích 1:5 až 1:8, jejichž originální předlohy se většinou nacházejí na území Švýcarska. Největší pozornost z nich si určitě zaslouží stavba hradu v Aigle, jejíž originál je od Le Bouveret vzdálen vzdušnou čarou jen asi deset kilometrů.

Některé modelové budovy jsou tak velké, že dovnitř můžete bez problémů vstoupit – modely jsou využity jako obchůdky se suvenýry a občerstvením.

Park má dokonalé zázemí pro celodenní pobyt rodin s dětmi, včetně piknikových stolů a odpočinkových zákoutí pro oddech nejmenších.

Swiss Vapeur Parc Informace v AJ.
Dospělý 17 CHF.
Dítě od 4 let 14 CHF.
Otevřeno denně od 10-18 hod.
Vstupné zahrnuje neomezený počet jízd.

 

Leave a Comment