RECENZE: LEDOVÉ KRÁLOVSTVÍ

Hlavním důvodem pro výběr této knížky pro recenzi je dlouhodobý výskyt princezny Elsy a princezny Anny v naší domácnosti. S pohádkou Ledové království žijeme od její premiéry. Můj přístup a názor na tuto pohádku se postupně vyvíjí od vlažného přístupu – ano půjdeme se na ni podívat do kina, přes kategorické odmítání “už bylo dost Elsy” až po velké smíření, že pohádka Ledové království byla, je a bude nejoblíbenější pohádkou mých dcer.

Rozhodně jsme komplet vybaveni pro obě princezny, včetně copu princezny Elsy z ovčího rouna.

Jediné, co nám doma chybělo je kniha na toto téma. Pár jsme jich přečetly v knihovně, ale všechny byly velmi krátké a bylo zbytečné si je půjčovat domů.

Nabídku recenzního výtisku od Knihcentrum.cz jsem se rozhodla využít především proto, že jsem si byla předem jista, že kniha rozhodně udělá radost oběma mým dcerám. Mne osobně překvapil počet stran, protože i s ohledem na počet příběhů to vypadalo na opravdové čtení.

Knihu jsem přečetla s dcerami (necelé 4 roky a 7 let) během večerního čtení před spaním. V knížce je 12 příběhů – příběh z dětství obou princezen, oslava Olafových narozenin, a nové hlášky sněhuláka Olafa mé dcery bavily hodně. Rozsah knížky byl rozhodně příjemným překvapením i pro mne.


Příběhy jsou napsány jednoduše a dávají smysl. Jsou doplněné pěknými ilustracemi, které holky začaly hned druhý den obkreslovat. Měkký vatovaný obal je pro nejmenší čtenáře ideální. Tento typ vazby na dětských knížkách pro nejmenší rozhodně vítám, protože i u třetího dítěte knížka stále vypadá jako nová.

Vzhledem k rozsahu kniha splnila mé očekávání – večerní čas s dcerami nad jejich oblíbenou pohádkou byl plný nadšení a povídání o schopnostech princezny Elsy. Příběhy jsou tak akorát dlouhé na čtení před spaním, o víkendu jsem stihla přečíst dva. Jsem ráda, že jsem vystoupila ze svých zajetých kolejí o představě knížky pro děti a přečetly jsme společně i tuto knížku. Radost dvou princezen mi za to stála.

Při čtení mne napadlo, že nejspíš právě existence dvou princezen a jejich sesterské lásky přitahuje mé dcery k této pohádce tak silně.

Recenzní výtisk věnovalo internetové knihkupectví Knihcentrum.cz, které má knihu v této chvíli (2/2017) za akční cenu. Lépe nafocené ukázky z knihy najdete pod odkazem umístěným pod fotografií titulní stránky.

Název: Ledové království – nejkrásnější kolekce příběhů
Nakladatelství: Egmont Publishing
Počet stran: 207

Ukládáte si inspiraci na Pinterest? Nezapomeňte si uložit i tuto knihu.

Leave a Comment