VÁNOČNÍ KNIHY PRO DĚTI

Čtvrtá vánoční zkratka je ve znamení pravidelného adventního společného čtení, které se nám v prosinci daří kupodivu pravidelně dodržovat. Nejspíš v rámci společného se těšení na Vánoce, nám to večerní ukládání jde lépe než po zbytek roku. Jinak si to neumím vysvětlit. Pojďte nahlédnout na náš seznam vánočních knih pro děti.

ČTEME DĚTEM: SPOLEČNÉ ADVENTNÍ ČTENÍ

Šestiletý věkový rozdíl mezi nejstarší a nejmladší postupem času situaci komplikuje, ale v podstatě mi nebrání vytvořit INSPIRATIVNÍ SEZNAM VÁNOČNÍCH KNIH PRO DĚTI, ať už námi již přečtených, nebo knížky z našeho seznamu naplánovaných knih. Do kompletního přehledu na nástěnce na Pinterestu jsem uložila i dětské knížky o vánočním tvoření, Mikuláši, vystřihovánky a omalovánky s vánoční tématikou.

VÁNOČNÍ KNIHY PRO DĚTI

Letošní prosinec bude u nás ve znamení tří knih. První prosincový týden začneme příběhem o prvním svatém Mikuláši, který skutečně žil. Vypráví jej známý švýcarský pohádkář Jakob Streit. Kniha má jen 50 stran, 16 kapitol. Ze zvědavosti jsem sama přečetla cca první polovinu knihy. Jsem si jista, že příběh si se zájmem poslechnou všechny tři moje děti. Bude nám stačit na pár večerů, pak ji vrátíme do městské knihovny. Už je totiž vyprodaná.

Půjčeno z knihovny: Svatý Mikuláš, Jakob Streit

Tradiční česká zima je klasika, která v dětské knihovničce nesmí chybět.

Zvyky, říkadla i koledy doplněné ilustracemi Josefa Lady si přečtu s nejmladší, možná se občas přidá prostřední. Dostaly jsem ji od nakladatelství Grada, na odkazu pod titulní stránkou je k nahlédnutí i obsah knihy. Její cena je v této chvíli 249 Kč. Pokud patříte mezi registrované kupující můžete si při nákupu vybrat knihu ve stejné ceně zdarma.  Pro mě to bylo minulý týden příjemné překvapení.  

Nejstarší už s námi nebude číst říkadla, ale mám tušení, že níže uvedená kniha bude pro společné čtení i s prostřední dcerou velkým lákadlem.

Hlavní hrdina této knihy – Jáchym –  se snaží objasnit záhadu kolem zmizení dívky Elisabet, která se vydává díky kouzelnému adventnímu kalendáři napříč prostorem i časem ze současnosti do Betléma, kde se právě narodil malý Ježíš.

Existuje i audiokniha, kterou namluvil Marek Eben. Vzhledem k počtu u nás doma se střídajících čtenářů myslím, že letos určitě dáme společné čtení.

VÁNOČNÍ KNIHY PRO NEJMENŠÍ DĚTI  

VÁNOČNÍ KNIHY PRO ŠKOLÁKY

VÁNOČNÍ VYSTŘIHOVÁNKY (odkazy vždy pod fotkou)

http://3dmamablog.cz/2018/11/19/vanocni-knihy-2018/

MOJE DALŠÍ TIPY NA VÁNOČNÍ KNIHY ►►► 75 odkazů na vánoční knihy, DVD, CD, audioknihy pro děti

To nejkrásnější o Praze pro děti - Pražské zkratky - eshop
To nejkrásnější o Praze pro děti najdete v e-shopu Pražských zkratek.

Leave a Comment