MŮJ ATLAS ZVÍŘAT A ROSTLIN

Hledáte tip na dárek pro děti ve věku 6 až 10 let? Pojďte si prohlédnout tuto výjimečnou knihu. Můj atlas zvířat a rostlin je letošní novinka a troufnu si tvrdit, že takhle interaktivní knihu pro děti v této věkové kategorii rozhodně doma ještě nemáte.

Tip na dárek pro děti ve věku 6 až 10 let: Můj atlas zvířat a rostlin

Můj atlas zvířat a rostlin je kniha, kterou si děti dotváří samy. Zábavnou formou je vybízí, aby pozorovaly a vnímaly přírodu kolem sebe. Nabízí dětem projekty, které je podpoří v dalším poznávání světa kolem sebe. Knihu vydala společnost Familium, takže vás nepřekvapí vysoká kvalita zpracování celé knihy. Stejně jako jejich jiné knihy i tato vás nadchne už při prvním prolistování.

Tip na dárek pro děti: Můj atlas zvířat a rostlin
Akční cena 439 Kč právě teď – TADY!

Kniha je “přiměřeně” poučná, tak aby neodradila ty děti, které se encyklopediím vyhýbají. Naopak pomocí zajímavých úkolů je láká k dalším aktivitám. Největší nadšení u dětí rozhodně sklidí pokusy, které jsou součástí každé kapitoly. Například kapitola o farmářských zvířatech obsahuje recept na výrobu domácího másla, tip jak napsat tajný vzkaz mlékem a postup, jak můžete nechat zmizet skořápku.

Tip na dárek pro děti: Můj atlas zvířat a rostlin

Kniha obsahuje krásné ilustrace i fotografie. Zároveň inspiruje děti i k dalším venkovním aktivitám, neboť jim předkládá další zajímavé podněty k zamyšlení a bádání. Výlet na farmu nebo do ZOO tak díky úkolu z knihy získá nový rozměr.

Doporučená věková hranice 8 až 12 let je diskutabilní. Já věřím, že 7leté dítko kniha nadchne stejně jako 8leté. Obávám se, že pro 12leté dítě, které prošlo některým z “alternativních” způsobů vzdělávání, obsah knihy nebude novinkou. Navíc řada úkolů zaujme především mladší děti.

Tip na dárek pro děti: Můj atlas zvířat a rostlin

Moje doporučená věková hranice je spíše 6 až 10 let. Nevidím jediný důvod, proč si knihu nepřečíst společně s dětmi ve věku okolo 6 let. Pro samostatné čtení je třeba být pokročilým čtenářem.

Můj atlas zvířat a rostlin je kniha, ke které se děti budou vracet v průběhu celého roku.

Akční cena knihy je nyní 436 Kč, což odpovídá nejen obsahu, ale kvalitě provedení. Kniha je vytištěna na kvalitní papír, na který se dobře píše i kreslí. Pevná vazba zajistí, že kniha se ani při častém používání nerozpadne. Doporučila bych ji do každé školní třídy i družiny.

Větší část knihy Můj atlas zvířat a rostlin můžete prolistovat – TADY!

Knihu jsem získala v rámci své spolupráce s nakladatelstvím Familium s.r.o. Více o mém postoji ke spoluprácím najdete tady.

Leave a Comment