AUDIOKNIHY PRO DĚTI

Naše první audiokniha byla a pořád je u nás doma úspěšná. Rozhodla jsem se tedy vyzkoušet audioknihy i u nejstarších. Přece jen letních přesunů bylo letos docela dost, a každá další varianta zábavy, která bude konkurovat tabletu, se hodí. Navíc čtení v autě příliš dlouho končí různě…

Pokus byl úspěšný, překvapivě i starší dokáží jen tak ležet a poslouchat. Docela mě to překvapilo. Obě audioknihy přijaty u dětí velmi pozitivně – s klidným srdcem pošlu inspiraci dál do světa. Pojďte se podívat.

Pro nejstaršího syna (10 let) jsem vybrala verneovku, kterou předčítá Miroslav Moravec, Luděk Munzar a Radoslav Brzobohatý. Nahrávka je staršího data (1987), na kvalitě nahrávky to však není znát. Bylo příjemné slyšet nejen pana Brzobohatého, ale i Františka Filipovského.

Délka:
2 hodiny 30 minut
Autor: Jules Verne
Interpret: Miroslav Moravec, Luděk Munzar, Radoslav Brzobohatý, František Filipovský, a další.

Vydavatel: Supraphon

Na odkazu pod titulkou si můžete poslechnout ukázku zdarma. 

Pro dcery (7 a 4 roky) jsem vybrala audioknihu s oceněním NEJLEPŠÍ AUDIOKNIHA PRO DĚTI A MLÁDEŽ v roce 2015.

Teď už mě nepřekvapuje, že vydrží poslouchat i nejmladší. Podání Oldřicha Kaisera a výběr pro nás neznámých pohádek z celého světa pro nás znamená, že můžeme poslouchat opakovaně.  Skoro každá pohádka ještě otevírá prostor k rozhovoru s dětmi. Vůbec mě nepřekvapuje, že byla v roce 2015 oceněna jako nejlepší audiokniha pro děti a mládež.
 
Délka: 2 hodiny 17 minut
Autor: Jiří Žáček
Interpret: Oldřich Kaiser

Vydavatel: Tympanum

Na odkazu pod titulkou si můžete poslechnout ukázku zdarma. 

Audioknihy pro recenzi  věnovala AUDIOTEKA.CZ, na jejíž stránkách si můžete poslechnout ukázku a audioknihy také zakoupit.

Ukládáte si inspiraci na Pinterest? Nezapomeňte na tento článek.

2 thoughts on “AUDIOKNIHY PRO DĚTI”

  1. díky za super tipy. Chytré pohádky doma taky máme … respektive v autě. Jestli můžu doporučit něco z naší sbírky, vtipné a snad pro všechny věkové skupiny 5+ je “P jako pivo”, které namluvil Kajzer. 🙂

    Reply

Leave a Comment