PRVNÍ ŠICÍ STROJ

Prvotní impuls k pořízení šicího stroje dala moje dcera, která poslední půlrok přicházela s nejrůznějšími výtvory a řadou nápadů, jejichž realizace bez stroje je poněkud zdlouhavá a náročná i pro zkušenou švadlenku.

PRVNÍ ŠICÍ STROJ PRO DCERU

Výběr prvního šicího stroje pro osmiletou dceru byl náročnější, než jsem čekala. Chyběly mi recenze od maminek děvčat v podobném věku. Byla jsem si jista jen tím, že chci “opravdový” šicí stroj – nikoliv dětskou hračku. Já sama jsem dětský šicí stroj dostala okolo desatého roku – ještě teď si pamatuji na to trápení a nulové výsledky.

První šicí stroj

Nehledala jsem plastovou hračku, ale zároveň mě odrazovala cena nejčastěji doporučovaného šicího stroje pro děti. Tohle neměl být jediný narozeninový dárek. Na bazarovou nabídku jsem však neměla odvahu kývnout.

Výběrem tohoto šicího stroje jsem si nebyla jista ani v den objednávky, ani když dorazil domů. Přesvědčilo mě, až když jsem viděla s jakou lehkostí osmiletá dcera ovládá tento šicí stroj. Její radost z první ušité sukně pro plyšovou kočku její nemocné sestry je nepopsatelná. Ihned zvládla i závěsy do nového domečku pro panenky. A pokračovala peřinou pro už zmíněnou kočku.

ČAS PRO DCERU

Byl to náš čas….jen já a ona – společný čas pro velké holky. Najít si čas jeden na jednoho je pro mě pořád velkou výzvou…teď to minimálně v případě dcery bude jednodušší, protože u stroje bude určitě nějakou dobu potřebovat poradní hlas.

Možná jsem měla k tomuto stroji nízké očekávání – překvapil mě opravdu hodně. Zcela vážně  jsem zvažovala nákup šicího stroje výrazně dražšího. Jen proto, že jsem k nim na netu našla daleko více uživatelských referencí.

VÝBĚR ŠICÍHO STROJE

Ve finále jsem měla ve výběru tyto šicí stroje:

JANOME SEW MINI, který sice má pomalejší chod (což začátečník určitě ocení), ale není zabudované světlo.

BROTHER KD 144, který má ve vybavení i chránič prstů. Jeho cena se však skoro začíná 3.

Dnes můžu potvrdit, že šicí stroj LUCZNIK MINI je ideální pro první šití. Jeho vybavení je s ohledem na jeho cenu opravdu dostatečné pro první tvorbu malé švadlenky. Rychlost stroje není taková, že by dceru překvapila. Chránič prstů lze dokoupit samostatně.

první šicí stroj

Jeho cena je 1690 Kč. Má 12 šicích programů, vnitřní kostra je kovová. Má zpětný chod – zapošívání. LED osvětlení je přímo ve stroji.

Jsem přesvědčena, že tento šicí stroj má vše, co dcera v této chvíli potřebuje. Je teprve na začátku….

https://3dmamablog.cz/2017/08/14/muj-prvni-sici-stroj/

Ukládáte si inspiraci na Pinterest? Nezapomeňte na tento článek.

šicí stroj pro dceru

1 thought on “PRVNÍ ŠICÍ STROJ”

  1. tiež som dostala šijací stroj, keď som bola malinká – asi tiež 8 som mohla mať. vtedy to nebolo moje prianie, ale bol to impulz toho, kam sa chcem v živote uberať! :). takže podľa mňa je to super darček pre dieťa, ak teda reálne funguje, nie ako ten môj, ktorý mi ani ocko nedokázal opraviť (a to on opraví nemožné! :D) :).

    KEJMY ♥.

    Reply

Leave a Comment