KEMP U JEZERA MAGGIORE

Kemp v Teneru nás překvapil nejen svou velikostí, ale také programem pro rodiny s dětmi. Jednalo se o největší kemp na naší cestě Švýcarskem, moje obava o dostatek soukromí však byla zbytečná. První červencový týden byl tento kemp naplněn ani ne z poloviny. Byla zde i místa, kde jste mohli být v okruhu několik desítek metrů zcela sami.

My jsme s ohledem na děti zvolily místo blízko u jezera.

Pláž má cca 4 metrový pruh, na který navazuje travnatá část. Na pláži zůstávala jen část lidí, překvapivě dost se jich vracelo do svých lehátek u stanu či karavanu. Na vodě jsou i různá nafukovadla pro malé i velké děti. Je zde i stánek s občerstvením, cena nanuků od 1,50 CHF (obyčejné), po Corneto či Magnum za 3 CHF.

Kemp má skvělé zázemí pro rodiny s dětmi v každém věku. Z každého místa jsou dobře vzdáleny sprchy i záchody. Mají zde 2 druhy sprch, blíže k jezeru jsou novější, luxusnější.

Umývárny pro rodiny, včetně vybavení i pro miminka.

Pračka i sušička je k dispozici od 8,00 rána do 22,30. Pokud, ale máte 22,30 ještě prádlo v sušicce, bez problémů počkají (ověřeno 2x). Zázemí pro mytí nádobí, myčka k dispozici v každé části kempu.

K dispozici jsou i velké mražáky zdarma. A pronájem chladícího boxu za 3 CHF/den.

Mokré prádlo se nesmí věšet na vlastní šňůry, aby nebránilo pěknému výhledu ostatních hostů kempu. Zdarma Vám půjčí skládací sušák.

Připraven je bohatý animační program pro děti i dospělé. Moje dcery ocenily malování na obličej (zdarma). K mému překvapení se nestála fronta s netrpělivými dětmi v zádech, ale děti se objednávaly na konkrétní čas v pětiminutových intervalech, a opravdu to bylo dodrženo. Nakolik je vhodné nechat namalovat dceři obličej a pak poslouchat celý den u jezera, ať na ní nikdo nešplíchá, raději pomlčím. Není nad splněná dětská přání.

Samozřejmě jsme nemohli vynechat kajak, tentokrát jeho cena byla 10 CHF/2 hod.

Uprostřed kempu je velké hřiště pro menší i větší děti. Hned vedle je obchod, mrazící či chladící boxy. Ideální místo na „odložení dětí“. Hřiště se zavírá v 21,00 a opravdu se tento čas dodržuje, tak aby i hosté ubytovaní v okolí měli večerní klid. Pravidelná denní i noční hlídka projíždí kempem a kontroluje dodržování pravidel.

Přehledně vyznačené cesty usnadňují pohyb v kempu i na kole, či koloběžce. Pokud si budete pronajímat chladící box či budete častěji potřebovat led, koloběžka či odrážedlo pro děti se bude v tomto kempu určitě hodit. Pro tenisové nadšence – trénink  pro děti na hodinu stál 7 CHF.

Nikdo se zde, stejně jako v Brienz, nebál o kola. Běžně byly jen volně zaparkované vedle stanu či karavanu.

V části u řeky jsou místa pro piknik včetně grilu a pergoly.

Sluníčka a písečné pláže jsme se nemohli nabažit. 3 dny jsme proleželi na pláži. Mám tedy jen 2 tipy na celodenní výlety, kam s dětmi vyrazit v okolí. Rozhodně nejsou však moje poslední, tenhle kemp určitě ještě navštívíme.

Ukládáte si inpiraci na Pinterest? Nezapomeňte na tento článek.

2 thoughts on “KEMP U JEZERA MAGGIORE”

    • Jsme kempaři začátečníci, loni poprvé. Prvotní důvod byl ten, že jsme nenašli ubytování ve Švýcarsku pro celou rodinu na 5ti různých místech v plánovaném finančním limitu. A svoboda spojená s kempem nás pak natolik uchvátila, že kemp dáme i letos v létě opět mimo ČR (Chorvatsko, Dánsko). Proč se ptáte? Máte tip na skvělý kemp pro rodinu s dětmi v ČR? J

      Reply

Leave a Comment