HOCHFICHT S DĚTMI

Lyžařskému areálu Hochficht jsme se v minulých letech záměrně vyhýbali. S ohledem na jeho blízkost k hranicím jsme předpokládali na svahu davy lyžařů. Letos jsme však neustálým váháním nad současnou situací promeškali normální cenové nabídky apartmánů v našem oblíbeném Bergeralmu. Nezbývalo nám nic jiného než vyzkoušet právě skiareál Hochficht, v jehož blízkosti jsme našli i během vánočních svátků ubytování, kde cena za týdenní pobyt začínala 1.

Tip na ubytování pro rodinu s dětmi:
Tradičně hledáme apartmán s myčkou pro 2+ 3. Tip na ubytování vzdálené od lyžařského areálu jen 6 minut jízdy autem – TADY!
Ceny na české straně byly v době naší rezervace výrazně vyšší než v Rakousku.

Rakousko s dětmi: Hochficht s dětmi, Lyžujeme s dětmi


Neměli jsme příliš velké očekávání, jediné co jsme chtěli pár dní si zalyžovat, tak aby všichni (méně pokročilí i pokročilí lyžaři) byli spokojeni. Lyžařský areál Hochficht nás překvapil…ve stejném čase se sem rozhodně nevydaly davy.

Rakousko s dětmi: Hochficht s dětmi, Lyžujeme s dětmi
Praktické informace:

Oficiální web

Vzdálenost od Prahy je něco málo přes 200 km, tj. cca 3 hodiny autem.

Skipasy mají speciální cenu pro děti i mladistvé, při nákupu on-line ušetříte 2 EUR/skipasu.

Odpoledne byly svahy v době našeho pobytu výrazně prázdnější.

Večerní lyžování je ve středu a v pátek od 16.00 do 19.00 hod.

Areál nabízí více sjezdovek než “náš Bergeralm“, ale není zde vnitřní herna pro nejmenší. V restauraci je pouze dětský koutek.

Rakousko s dětmi: Hochfit s dětmi, Lyžujeme s dětmi

Začínající lyžaři ocení 2 svahy, oba mají pojízdný koberec. Školičku jsme už nevyužili, ale věřím, že nebude problém najít i česky hovořící učitele.

Rakousko s dětmi: Hochficht s dětmi, Lyžujeme s dětmi

Jeho výhodou je jeho blízkost, nevýhodou Hochfichtu pro mě osobně jeho velikost. Pokud se rozdělíte, je menší pravděpodobnost, že se na svahu potkáte. Pokud máte 3 děti s různou úrovní lyžařských dovedností a pravidelně se střídáte, nebude to tady tak jednoduché jako v Bergeralmu.

Podmínky k lyžování ocení začínající i pokročilí lyžaři.

Rakousko s dětmi: Hochficht s dětmi, Lyžujeme s dětmi

Další tipy na lyžařské areály pro rodiny s dětmi v Rakousku:

Bergeralm
Bergeralm navzdory své vzdálenosti zůstane nadále naším nejoblíbenějším lyžařským areálem, neboť se rádi zastavíme i v blízkém Aquadomu.

Tauplitz

Hochzeiger – Pitztal

Leave a Comment