KAM V PRAZE S DĚTMI?

Chcete se projít centrem Prahy tak, aby to bavilo i děti? Jít svým vlastním tempem, bez průvodce a zároveň seznámit děti s historií Prahy? Hledáte předem připravenou trasu procházky včetně tipů na kavárnu či hřiště? Pojďte na první procházku Pražských zkratek.

S dětmi v Praze: Od Muzea k Prašné bráně

Samotný vznik iniciovaly moje vlastní děti a moje snaha přiblížit jim krásy Prahy.  Je pro mě důležité, aby moje děti znaly město, kde se narodily a kde žijí. Hledala jsem pro své děti cenově dostupné oživení našich procházek a nenašla jsem. Existují krásné dětské knihy o Praze i aplikace Skryté příběhy je skvělá, ale moje představa byla trochu jiná. Nechtěla jsem se procházet podle mobilu, ani během procházky číst dětem z knihy.

Vysnila jsem si cenově dostupné sešitové vydání trasy (které nezabere příliš místa v batohu), které děti nejen motivuje k procházce, ale poskytne jim základní informace k místu procházky. Díky samolepkám a plánkům dokáži děti postupovat Prahou samostatně či s malou pomocí rodiče.

Kam s dětmi v Praze: Pražské zkratky

První procházka Od Muzea k Prašné bráně nabízí originální trasu vedoucí slavnými i dávno zapomenutými uličkami.

Dozvíte se, kde přesně v Praze najdete jediný kubistický kandelábr na světě, jak se správně postavit na pražský poledník, jak vypadal autor sousoší sv. Václava, kde je nejstarší dopravní značka v Praze a řadu dalších zajímavostí. Projedete se páternosterem, objevíte pamětihodnosti i tajemná zákoutí.

Na trase děti mohou plnit několik úkolů a šifer, které souvisí s křížovkou uvedenou na konci sešitu. Potřebovat budou jen tužku.

Na této procházce vás čeká:
22 zastávek + 6 zkratek + 1 hřiště + 6 zábavných úkolů + 3 šifry + 1 křížovka

Bonus pro děti: 20 samolepek a vystřihovánka Prašné brány

Bonus pro rodiče: online adresář procházky

Vše ostatní je připraveno v kteroukoliv denní dobu. Cena procházky je 299 Kč.

Koupit si ji můžete v e-shopu Pražských zkratek.

O Praze pro děti: Pražské zkratky

Leave a Comment