DORT PRO FIŠKUSE

Úvodní kniha celosvětově úspěšné švédské série nyní díky nakladatelství Host vyšla po 35letech v češtině. Knížky ze série o Pettsonovi a Fiškusovi byly přeloženy do neuvěřitelných pětapadesáti jazyků a celkem se prodalo přes patnáct miliónů výtisků. Neznáte? Pojďte nahlédnout.

Dort pro Fiškuse
DORT PRO FIŠKUSE – SVEN NORDQVIST

V této knize se děda Pettson rozhodne svému kocourovi Fiškusovi upéct tradiční palačinkový dort. A i když je v receptuře poměrně zběhlý – narozeniny přece kocour slaví třikrát do roka – tentokrát se jim bude do cesty stavět jedna překážka za druhou. Ti dva si však poradí.

Dort pro Fiškuse

Oficiálně je kniha určená dětem od 3 let. Díky nádherným ilustracím bych se nebála pořídit pro společné čtení i mladším dětem. Kouzlo knihy pro mě a mou nejmladší spočívá v krásných ilustracích. I při opakovaném čtení najdete nové, často vtipné detaily.

Kniha není vhodná pro první čtení, ale mírně pokročilý čtenář bude spokojen. Kniha má jen 32 stran.

Dort pro Fiškuse

Doporučená cena je 279 Kč, nyní je za akční cenu 223 Kč v online knihkupectví Knihcentrum.cz – TADY!

V češtině vyšly ještě 2 příběhy: Kocour Fiškus a vánoční příběh, o kterém píše Hausfrau na svém blogu – TADY a Jak byl Fiškus malý a ztratil se. Oba příběhy jsou beznadějně vyprodané, v pražské knihovně je však možné si je vypůjčit. Doufám, že nakladatelství Host neskončí jen u tohoto úvodního dílu.

Knihu Dort pro Fiškuse jsem získala v rámci svého svobodného výběru mezi recenzními výtisky od online knihkupectví Knihcentrum.cz.

N E P Ř E H L É D N Ě T E


Sdílej svůj tip na knihu a můžeš vyhrát Kuchařku pro teenagery!

https://3dmamablog.cz/2020/05/13/kucharka-pro-teenagery/

Leave a Comment