JAKUB A HVĚZDY

Hledáte knihu o hvězdách pro školáky nebo pro společné čtení? Pojďte nahlédnout, tahle nádherně ilustrovaná kniha jménem Jakub a hvězdy obsahuje 12 příběhů o hvězdách.

JAKUB A HVĚZDY

Každý z 12 příběhů Vás nadchne nejen svými nádhernými ilustracemi. Spisovatelka a ilustrátorka Renáta Fučíková vytvořila zcela novou mytologii vztahující se ke dvanácti znamením zvěrokruhu.

Další fotografie knihy najdete TADY.

Prvňák Jakub se s maminkou a tátou stěhuje z města do starého domu na vesnici. Z jeho nového velkého pokoje v podkroví je krásně vidět na hvězdnou oblohu.

Jakub a hvězdy

Z nového pokoje má trochu strach a tak mu začnou rodiče vyprávět příběhy o hvězdách a souhvězdích, které mu mají dodat odvahu i pomoci mu správně se zachovat v některých situacích.

Oficiálně je kniha je určena dětem od osmi let. V osmi letech se mi zdá kniha spíše na společné čtení, neboť kniha je pro začínajícího čtenáře příliš obsáhlá a písmo malé. Pro společné čtení je kniha určitě vhodná i pro mladší děti. Stejně jako jiné knihy od Aleny Fučíkové se i tato kniha dobře čte.

Jakub a hvězdy

Na konci knihy je připojena kapitola pro dospělé čtenáře. Autorka nabízí nabízí poznatky, které ji inspirovaly k napsání těchto bájí. Jedná se zároveň o popis dvanácti míst, “odkud je dobrý výhled na hvězdy”.

Doporučená cena je 499 Kč, nyní je za akční cenu 399 Kč v online knihkupectví Knihcentrum.cz – TADY!

Nepřehlédněte další tipy na knihy pro děti – TADY!

Ukládáte si inspiraci na Pinterest? Další tipy na téma Vesmír, hvězdy najdete na naší nástěnce.

Knihu jsem získala v rámci svého výběru mezi recenzními výtisky od Knihcentrum.cz

Leave a Comment