LIPNO Z VÝŠKY

Stezku korunami stromů najdete na několika místech nejen v České republice. Roky jsme ji míjeli na cestách v Německu i v Rakousku. Letos o jarních prázdninách jsme se ubytovali jen kousek od nejstarší stezky korunami stromů tady u nás doma. A neodolali jsme.

STEZKA KORUNAMI STROMŮ – LIPNO

Možná jsme si však měli předem zjistit podrobnější informace. Ačkoliv děti byly nadšené, já jsem očekávala daleko více. Nyní po srovnání mezi jednotlivými stezkami korunami stromů bych zrovna tu na Lipně vynechala.

Lipno s dětmi

Celková délka této stezky je jen 675 m. Kterákoliv jiná stezka má minimálně 1200 m, ta v Krkonoších má například 1500 m.

Lipno s dětmi

Samotný výhled je nádherný, ale nestačí. Když už taková stavba stojí uprostřed lesů, vybírá se vysoké vstupné, neměly by si děti “něco” odnést? A nemám na mysli suvernýr v podobě omalovánky či krásné fotky v mobilu.

Ocenila bych jakékoliv interaktivně zpracované téma ochrany české přírody, historii okolí – cokoliv, ale pro děti a mládež v každém věku.

Lipno s dětmi

Současná naučná stezka o několika stanovištích je zajímavá maximálně pro malé děti a mladší školáky.

Lipno s dětmi

Pár “adrenalinových” překážek nadchne každé dítě, ale tohle mohou zažít na každém hřišti zdarma.

V ceně vstupného ve výši 665 Kč pro rodinu 2 + 3 (po slevě, neboť jsme objednávali online) není zahrnuta cena jízdy na tobogánu.

Lipno s dětmi
Cena 1 jízdy na tobogánu je 50 Kč.

Tobogán v době naší návštěvy nebyl otevřen. Bez vysvětlení, pokladna se odvolávala na pana údržbáře a ten zase na pokladnu. My, respektive naše děti jen chtěly vědět, zda je to otázka času, počasí, či daného dne. Nic jsme se nedozvěděli.

Samotný výlet nebyl špatný, je to příjemná nenáročná procházka. Ale jednou stačilo.

Lipno s dětmi

Možná jsme poslední, kdo šel poprvé na stezku korunami stromů. Která stezka nadchla vás?

Inspirujme se navzájem.

Leave a Comment