TISKÉ STĚNY S DĚTMI

Tento tip na výlet na Tiské stěny s dětmi je Instagramem i mamablogerkami opakovaně doporučován. U nás nadchl nejen děti. Já mám pár postřehů nejen pro výlet se staršími dětmi, ale přidám i tip na opomenutý rybník Kačák, který je škoda minout.

TISKÉ SKÁLY – SKALNÍ BLUDIŠTĚ

Tiské stěny jsou od Prahy vzdálené autem cca 1 až 1,5 hod.

Zdroj: www.google.com/maps

Z centra Prahy je to 110 km. Z Ústí nad Labem jezdí pravidelná autobusová linka (cca 30 min.).

TRASA OD TURISTICKÉ CHATY – VELKÝ A MALÝ OKRUH

Vyrazili jsme od Turistické chaty, protože jsme v zákrutě pár metrů od ní našli malé parkoviště zdarma. Pozdní oběd jsme si dali při návratu k autu právě na Turistické chatě, kde už po 14,00 hodině nebyly ani o prázdninách žádné davy.

Výhled na malém okruhu

Na velkém okruhu začínajícího od Turistické chaty jsme se jen náhodou vydali spodní cestou, což se nakonec ukázalo jako skvělá volba.

Varianta nejdřív nechat děti vyřádit v labyrintu skal a nazpět se kochat výhledy na horní části velkého okruhu se nám potvrdila jako ideální bez ohledu na věk dětí.

Nádherný výhled na velkém okruhu jsme si užili až s řádně unavenými dětmi.

I s malými dětmi bych zvolila jen velký okruh. V době naší návštěvy byl na malém okruhu daleko větší počet lidí i horolezců. Na velkém okruhu jsem v některých úsecích byli sami. Tajných uliček a průchodů bylo daleko více.

Nepřehlédněte naše další tipy na výlety po Čestu – TADY!

Tiské stěny s dětmi

Ofiko údaje říkají, že velký okruh je 2,3 km, tj. cca 48 min. Já jsem to nestopovala, ale nemít děti hladové a žíznivé, vůbec asi neodejdeme.

Dětem rozhodně vezměte náhradní oblečení na cestu zpět. V kombinaci s borůvkama si nevzpomínám, zda byl někdy výlet, odkud přišly moje děti špinavější. Větší část trasy lze jít bosky.

V létě je škoda v obci Tisé vynechat rybník Kačák. Je zde restaurace, travnatá pláž a malé pískoviště. Máte možnost si zdarma půjčit paddleboard či kajak. My jsme i díky pádu z kajaku spláchli veškeré zbytky prachu z dětí právě zde.

Tiské stěny s dětmi

Chcete-li zastavit na koupačku po cestě zpět do Prahy, mrkněte na ústecké moře. Cyklostezka okolo jezera Milada je ideální i pro začínající cyklisty.

http://3dmamablog.cz/2019/07/05/ustecke-more/

Podrobnější info o výletu najdete Oficiální info web – Skály Tisá

Další tipy k výletu do Tiských skal s malými dětmi najdete na

S dětmi v báglu Kdy už tam budem Ověřeno rodiči.

Hledáte-li v blízkosti Tiských stěn chalupu na pronájem, nakoukněte TADY!

Potkáte-li cestou chalupu či domek na prodej, prosím dejte mi vědět!

Ukládáte si inspiraci na Pinterest? Nezapomeňte na tento článek.

Tiské stěny s dětmi

Leave a Comment