BOB A BOBEK

Na skleněné výplni dveří dětského pokoje v panelákovém bytě nám s bráchou visel Bob a Bobek na plakátu. Světlo z předsíně je prosvěcovalo jako opravdový citylight. A samozřejmě jsme se na večerníček s králíky z klobouku taky dívali. Mám pro ně od té doby slabost 🙂

Zaujalo mě proto, že letos vyšly nové komiksové příběhy Adama Libora: Bob a Bobek na návštěvě: poznej s nimi různá povolání od nakladatelství Grada.

Bob a Bobek na návštěvě

Bob a Bobek na návštěvě představuje známé králíky na devíti místech, na kterých poznávají různá lidská povolání.

Jak se nám líbil Bob a Bobek na návštěvě?

  • podle mého názoru je komiks vhodný jako “první čtení” (bereme si příklad z Belgie či Francie). Nejprve jsem měla obavu, jestli nebude stylizované písmo pro holčičku z první třídy matoucí, ale nedělá jí žádné problémy. Kniha je napsána velkými tiskacími písmeny.
  • starší děti (4 a 7 let) velmi oceňují vtipné hlášky Bobka, který vše plete, ale i ostatní vtipy:
Bob a Bobek u lékaře
  • zejména prostřední (4 roky) opravdu zkoumá, jak fungují jednotlivé profese. Ptá se třeba: “Proč je náročné řídit autobus?”
  • nejmladšímu (2 roky) se prostě líbí králíci a hlavně jméno “Bobek”..
  • prostě jsou naše děti už většími fanoušky Boba a Bobka než já!

3dmama tady na blogu jeden komiks pro prvňáčky uváděla. Máte ale další osvědčené tipy na komiksy pro začínající čtenáře?

Zajímavé knižní tipy pro děti najdete i tady na blogu ►►► KNIHY PRO DĚTI

Recenzní výtisk věnovalo nakladatelství Grada Publishing, na jehož stránkách si můžete prohlédnout ukázky z knihy a také ji zakoupit. Cena v této chvíli (12/2018) je 239 Kč. 

Leave a Comment