ČASOPIS ŠIKULKA

Přemýšlíte o předplatném dětského časopisu? Hledáte ten nejlepší časopis pro vaše školkové dítě? Pojďte si prohlédnout časopis Šikulka –  poslední novinku na poli časopisů pro děti ve věku 3 až 7 let.

ČASOPIS PRO ZVÍDAVÉ DĚTI 3 – 7 LET: ŠIKULKA

V září vyšlo teprve druhé číslo.  Podobná cílová skupina dětských čtenářů mě nutí srovávat s časopisem Puntík. Předplatné Puntíku máme od loňského prosince – byl to jeden z vánočních dárků pro tehdy 4,5 letou dceru.

Obsah je rozdělen na: učení, zábavu a mluvení.

Pozitivně hodnotím menší množství reklam a pro starší děti náročnější úkoly zaměřené na počítání, psaní či správnou výslovnost. V porovnání s Puntíkem mě neoslovilo grafické zpracování hlavních průvodců časopisem (Matýska a Týny). Mou nejmladší dceru však neodradilo.

Z obsahu zaměřeného na správnou výslovnost mám radost.

Grafika jednotlivých úkolů už je mi bližší. Oceňuji, že u většiny převažuje jednoduchost.

Dvojstranna z kategorie nazvané Mluvení.

Úkoly pro děti jsou připraveny přiměřeně věku. Vyšší náročnost vítám, neboť časopis Puntík svůj obsah v posledních číslech zaměřuje především na děti ve  věku 2 až 4 roky, ačkoliv oficiální určení je pro děti 2 – 6 let.

Úkoly v časopise Šikulka daleko více odpovídají určené věkové skupině.
PUNTÍK VERSUS ŠIKULKA V ČÍSLECH

Cena časopisu Puntíku je v této chvíli už 39 Kč. Počet reklam roste. Ofiko věkové určení je 2 až 6 let. Moje doporučení je spíše 2 až 4 roky, občas 5 let.

Cena časopisu Šikulka je 25 Kč. Reklama zatím jen na první vnitřní straně a poslední stránce (oboustranně). Oficiální určení je pro děti ve věku 3 až 7 let. Podle jednoho čísla si tipnu, že spíše pro děti ve věku 3 až 6 let. Sedmileté děti v druhé třídě už řeší většinou jiné věci.

Veškeré fotografie stránek v článku jsou z druhého čísla časopisu Šikulka.

U obou časopisů je počet stran okolo 43. S otazníkem, neboť celostránkovou reklamu bych do obsahu časopisu nepočítala.

Nenechte se odradit titulní stránkou. Časopis Šikulka je daleko zajímavější uvnitř, než jak se šíleným způsobem prezentuje na titulní stránce (9 druhů písma :-)).

Jak se líbí Vám? Jaký časopis nadchl Vaše předškoláky a prvňáčky?

Já ten ideální dětský časopis pro předškoláky stále hledám. Časopis Raketa je krásný, ale pro děti ve věku 5 až 7 let velmi omezeně použitelný samostatně. Osvědčil se mi u starších dětí, pětiletá dcera jej zdaleka tak neocení jako devítiletá.

Ještě jeden časopis mám v plánu omrknout, nakoukněte na blog za týden.

Ukládáte si inspiraci na Pinterest? Nezapomeňte na tento článek.

 

Hledáte více inspirace na tvoření s dětmi a pro děti? Nakoukněte do časopisu Rozmarýnka.

Fotku z našeho prvního podzimního tvoření inspirovaného právě Rozmarýnkou najdete u nás na Instagramu.

http://3dmamablog.cz/2018/09/02/casopis-rozmarynka/

3 thoughts on “ČASOPIS ŠIKULKA”

  1. Šikulku mám doma taky, viděla jsem to na poště a pravidelně ho kupuju 🙂 už máme obě čísla. Sice mám 3 měsíční dceru ale než ty čísla sesbírám tak akorát vyroste. A zatím jí to schovám 🙂 když jsem byla malá – za nás byl časopis méďa pusík 😀

    Reply
  2. Název časopisu je děsivý, stejně jako titulka 😀 Obsah vypadá mnohem lépe než u Puntíku, ten jsem chtěla pro čtyřleťáka, ale po prvním díle jsem to vzdala. Nemůžu si pomoct, mě se Puntík bohužel nelíbí. Zkusím koupit Šikulku (omg, mě to nejde ani přes prsty, natož přes pusu) na čtvrteční dlouhou cestu vlakem a třeba se chytí.

    Reply
  3. Za nás ted rozhodně Puntík! U Šikulky je dost otřesná grafika a zdá se mi, že Puntíka dost špatně kopíruje. Postavičky nehezké.

    Reply

Leave a Comment