KOMIKS PRO PRVŇÁČKY

Máte doma malého chemika? Méně textu a hodně obrázků udělá radost Vašemu začínajícímu čtenáři? Hledáte dobrodružnou knihu s velkými tiskacími pismeny?  Pojďte nakouknout.

Chemické dobrodružství Emči a Míny

První díl vyšel v roce 2015. Je škoda, že jsme o něm nevěděli dříve. Naše malá domácí sestava na pokusy je vytížená a v této chvíli baví především už jen nejmladší. Loni vyšel díl druhý.

Hlavními hrdinkami jsou dvojčata Emča a Mína. Jejich průvodcem ve světě chemie je profesor Pipeta a jeho tak trochu nečekaný výtvor – Chemule, která je nadaná řadou zvláštních dovedností. Komplikace způsobuje svými nekalými úmysly zkrachovalý vědec Blecha.

Chemická dobrodružství Emči a Míny

Autory jsou Milada Sukdoláková a Lubomír Dušek. Vydalo je vydavatelství Vysoké školy chemicko-technologické v Praze. Pro mě jistota, že v komiksu se nenachází nesmysly, které jako naprostý mohu přejít bez povšimnutí.

Souzním s vydavatelstvím, i proto jsem přijala nabídku na spolupráci ve formě recenzního výtisku.

Chemie je ve své podstatě tajemná, dobrodružná a má neopakovatelné kouzlo. Týká se prakticky všeho, co je kolem nás. Materiálů, potravin, životního prostředí i lidí. Máme ovšem obavy, že řada dětí toto její kouzlo z různých důvodů nikdy neobjeví. Proto bychom rádi našli formu, jak ukazovat chemii dětem v její pravé, tedy hravé a dobrodružné podstatě. A ve formě, na kterou jsou zvyklé a kterou mají rády. (Vydavatelství napsalo o prvním dílu).

V každé knize jsou tři dobrodružné příběhy, jejich ztvárnění je naprosto ideální pro začínající čtenáře. Nebála bych se nabídnout i pokročilejším čtenářům. Zápletky jsou zajímavé i pro druháka, který nemá zatím čtení příliš v oblibě. Samostatně přečtená celá kniha během odpoledne jej povzbudí k dalšímu čtení.

Jedná se o komiks v pravém slova smyslu.

Ukázku z obou knih najdete na stránkách eshopu vydavatelství VŠCHT.

Co čtou vaši začínající čtenáři a čtenářky? Znáte jinou knihu na téma “Chemie pro děti”? Další zajímavé tipy opět ukládám na Pinterest na nástěnku – Pokusy pro děti.

Zajímavé knižní tipy pro děti najdete i tady na blogu ►►► KNIHY PRO DĚTI

Ukládáte si inspiraci na Pinterest? Nezapomeňte na tyto komiksy.

Leave a Comment