NA HRAD ČI ZÁMEK S DĚTMI

Baví Vás prohlídky hradů a zámků, ale Vaše děti ne? Víte, kde mají skvěle připravené prohlídky určené dětem? Sdílejte své tipy, inspirujme se navzájem.

Hrady a zámky pro děti a rodiče

Dvě z Vás díky eshopu Proprcky.cz mohou získat pro své děti PRVNÍ PRŮVODCE PAMÁTKAMI PRO DĚTI (zámek Konopiště nebo hrad Buchlov).

My jsme měli možnost otestovat toho ilustrovaného průvodce na zámku Nelahozeves. Kdo sleduje náš IG už ví, že na zámku mají speciální prohlídky pro děti. Nadšeni byli nejen školáci, ale i předškolačka. Více o našem celodenním výletu si můžete přečíst tady na blogu.

http://3dmamablog.cz/2018/09/11/zamek-nelahozeves-detem/

Průvodce s pastelkami po zámku Nelahozeves celý výlet zjednodušil. Nejen jeho průběh, ale také mou přípravu. Při cestě vlakem navíc zajistil i chvilku ticha a klidu, neboť součástí jsou i malé pastelky.

Zámek Nelahozeves – na začátku dětské prohlídky zamíříte nejdříve do šaten pro kostýmy (nejen pro děti).

Autorem průvodců je naše oblíbená ilustrátorka Eva Chupíková. Její tvorba nás nejspíš přitahuje, jinak si neumím vysvětlit, že doma máme Prázdninový deník, Zákeřné keře, úložné krabice (dětská sada na šití, kuchařská sada). V rámci poznávání Prahy jsme obdivovali její Slohovník aneb Praha má styl.

Průvodce obsahuje i dětem srozumitelný plánek zámeckého areálu.

Přehledným způsobem zprostředkovává informace nejen o historii zámku. Podněcuje k aktivnímu pozorování zámku a jeho okolí. Můžete si zde zaznamenat i své vlastní poznatky či nalepit vstupenku. Pro školáky i dospělé je navíc zdrojem informací, odpadá hledání na netu.

Je to suvenýr na pokračování – nabízí možnost se na výlet připravit předem (doma i ve vlaku).  Je přesně tak akorát velký, aby se vešel na stoleček ve vlaku.

Naši předškolačku bavilo nejvíc bludiště a omalovánky.

Já oceňuji nejen jeho cenu, ale velkou přidanou hodnotu oproti sbírání turistických známek. Úkoly jsou nejen pro školáky.

Kde se líbilo Vám a Vašim dětem? Sdílejte své tipy na hrady a zámky, kde se děti na prohlídkách nenudí. 

Náhodný generátor čísel vylosuje autorky 2 tipů, které vyhrají jednoho z průvodců. Zasílací adresa musí být v ČR.

N E Z A P O M E Ň T E ❤ 

Současně být fanouškem FB profilu 3dmamablog nebo sledovat můj profil na IG @3dmamablog

Kdo soutěž nasdílí na FB či IG, bude do losování zapojený dvakrát, stejně tak se zdvojnásobí šance, pokud zmíníte kamarádku, kterou by soutěž mohla zajímat.

Své tipy můžete sdílet i fotkou na IG, nezapomeňte přidat @3dmamablog.cz

Soutěž bude probíhat od 9. 9. 2018 do 16. 9. 2018 do 12,00 hod. Vylosované jméno 2 výherkyň (zasílací adresa musí být v ČR) zveřejním v komentáři tohoto článku 17. 9. 2018.

Soutěž byla zařazena do největšího českého katalogu soutěží o ceny České-soutěže.cz.

Chcete-li na blogu číst více podobných článků, prosím podpořte nás v anketě Mamablog roku 2018.

Díky za Vaši podporu.

V průběhu měsíce září můžete hlasovat 3x, každý den je ve hře pro hlasující zajímavá odměna.

12 thoughts on “NA HRAD ČI ZÁMEK S DĚTMI”

  1. Jansky vrch v Javorniku. Na zacatku se deti obleknou do kostymu, satu, vezmou korunky, klobouky a jde se na 45min.prohlidku po zamku. Deti cestou plni ukoly a nakonec dostanou penizek a ten v infocentru vymeni za odmenu. Obrazek hradu urceny k roztrihani na pexeso.

    Reply
  2. Hrad a zámek Staré Hrady… Ale tam je to spíš zábava, moc informací z historie nečekejte. Nicméně děti to bavilo!

    Reply
  3. Nám se letos hrozně líbilo s dětmi na zámku Loučeň, úžasné labyrinty, prohlídky pro děti, čokoládová prohlídka nebo prohlídka sklepení s čarodějnicí. Sdílím na FB.

    Reply
  4. Tříletý si svůj prvni zámek užil – zamek Kunstat ma jednu prohlídkovou trasu zamerenou i na deti. Pracovní sešit pro deti cca 2-8 let a jeste musi během prohlídky neco najit. Kdyz úkoly splní,dostanou odměnu. Kdo chce,muze si jeste vyrazit vlastni minci. Aby dospelakum nebylo lito,ze na ne ukoly nezbyly,i pro ne je připraven během prohlídky moc zajímavý kviz.

    Reply
  5. Děčín – prohlídka s komtesou – vyzkoušeno s čtyřleťačkami – historie na vlastní kůži se skládáním tajného dopisu a hledáním tajné komnaty.

    Loučeň – tam prostě pro děti umí.

    Zruč nad Sázavou – stezka rytíře – s cvičením mečem, lukem a atd.

    Nové Hrady – zábava s pohádkovými bytostmi.

    Reply
  6. Zdravím, díky všem za tipy. Náhodný generátor vybral tip Khanicka (komentář IG), které pošlu Zámek Konopiště. Hrad Buchlov získává Petra (komentář na blogu). Gratuluji!

    Reply

Leave a Comment