ZAŽEHLOVACÍ KORÁLKY

Tyto korálky naší domácnost okupují již několik let. S nárůstem počtu dětí a jejich výtvorů mi začalo vadit nulové využití plastových výrobků.

Na druhou stranu u nás je vždy minimálně jedno dítko, které potřebuje trénovat špetkový úchop. Stále ještě 1 potomek potřebuje aktivitu s okluzorem, a navíc je to další příležitost, že se sejdeme všichni spolu u velkého stolu, protože právě tohle i přes věkový rozdíl baví všechny děti.

Hledala jsem tedy užitečné věci vytvořené z Hama korálku a našla jsem tyto:

1. Svítící vločky

Stejně jako kupované svítící hvězdičky se dají v zimě přilepit na okno nebo stěnu. Korálky na jejich výrobu se za dobrou cenu dají koupit tady. Tip, jak přilepit vločku ke stěně, aniž by jste s příchodem jara museli malovat, najdete na konci článku. Běžně měníme výzdobu pokoje ze zimní na letní variantu, a po odlepení vloček nám na nich nezůstává kus omítky.

2. Zápichy na jednohubky – vločky

Plánujeme pro nejmladší narozeninovou oslavu ve stylu Ledového království, takže jsme vyráběli i zápichy na jednohubky a ovoce. Stejně tak lze vytvořit i jarní variantu.

           

3. Přívěšek na klíče

Tady každý uplatnil své oblíbené pohádkové postavy či zvíře. Háčky na klíčenky jsem koupila na Ali tady. Myslím, že je to i pěkný dárek pro kamarády.

4. Svítící hvězdy

V létě nemáme na okně a stěně svítící vločky, ale hvězdičky.

5. Abeceda

V období neustálého dotazování, co jak se píše a čte, jsme tvořili písmenka – malá i velká (vždy stejnou barvou). Vzhledem ke skladnosti se snadno dají převážet, a dá se s nimi vymyslet spousta zábavy i na cestách.

6. Kryt na sklenice

Pokud necháváte v létě sklenice venku na stole, bude se Vám hodit kryt na sklenici – žádný hmyz tak nebude mít šanci. My jsme zvolili motivy ovocné, ale fantazii se meze nekladou.

7. Podložky pod sklenice

Různé motivy i různé tvary.

Ukládáte si inspiraci na Pinterest? Nezapomeňte na tento článek.

Další inspiraci od nás najdete na odkazu níže v FB albu.

Moje inspirace nalezená na Pinterestu je zde.



TIP: VÝTVORY Z KORÁLKŮ MŮŽETE LEPIT NA STĚNU ČI OKNO – LEPÍTKY NA BALÓNKY.

Tyto lepítka udrží nejen balonek u stropu, ale také použijete-li jich více i hvězdičku z korálků na stěně. Lze sundat, aniž by se poškodila omítka. 100 ks stojí cca 1 USD včetně dopravy.

Koupeno na Ali – odkaz zde.

 

Leave a Comment