DO KEMPU S DĚTMI

Zvažujete-li svou první dovolenou s dětmi v kempu, čtěte dál. Loni jsme překonali obavy a poprvé vyrazili na dovolenou s dětmi do kempu. Shrnula jsem naše základní vybavení i důvody k jeho pořízení. Přidala jsem i info, co nám loni chybělo a jak si letos v kempu “polepšíme”.

11 chyb při první dovolené v kempu jsem už na blogu shrnula. Letos  se chystáme kempovat do Dánska a naše základnímu vybavení jsme trochu rozšířili.

Jaký stan jsme loni pro rodinu s třemi dětmi vybrali?

Rodinný stan Stan Coleman Waterfall 5 Deluxe

Stan jsme vybírali podle ceny. Loni vůbec nebylo jisté, že si podobný výlet ještě rádi zopakujeme. Potřebovali jsme stan i do deště – kempovali jsme ve Švýcarsku, nikoliv u moře.

Nás rodinný stan hodně překvapil. Postavení stanu i složení stanu bylo daleko jednodušší než jsme čekali. Stejně tak jsme měli daleko více místa než jsme potřebovali.

Jedno zaváhání nad správným výběrem stanu jsem pocítila při návštěvě kempu ve Slovinsku – varianta, že děti mají svůj stan na autě mi nepřišla vůbec špatná.

Kempujeme s dětmi
Naši sousedé v kempu u jezera Bled

Jediné negativum tohoto stanu je chybějící přístřešek. Na obou stranách sice lze zvednout dveře na úroveň střechy, ale tohle je při dešti nepoužitelné. Zouvat zabahněné boty uvnitř je pak “radost”.

Zbytek naší výbavy jsem sepsala už v článku Poprvé do kempuLetos jsme se rozhodli zvýšit komfort našeho kempování těmito 3 položkami:

Přístřešek Coleman Classic Awning

Přístřešek je v případě kempování s dětmi nejspíš nutnost. Loni jsme jej neměli, letos se opravdu těším, že bude prostor, kde si odloží všichni boty. Šli jsme opět do levnější varianty – ostatní se mi zdály moc velké a navíc mám pocit, že potřebujeme něco, co bude navazovat rovnou na stan.

Přístřešek Coleman Classic Awning

Sice kvalitní, ale obyčejné karimatky nám loni zabraly v autě hodně místa. Letos tedy otestujeme samonafukovací variantu – karimatky Outwell Sleepin Double.

Karimatka Outwell Sleepin Double 5.0 cm

Stejně tak jsme loni kempováním v 5 různých kempech zcela odrovnali stanové kolíčky. Stále ještě pátráme po těch nejlepších, zatím jsem do zásoby pořídila alespoň tyhle. Ty původní u stanu jsou nějaké slabé nebo málo odolné. Tak snad tyhle budou lepší.

Kolíky Outwell Tarzan Rock

Chtěla jsem také pořádnou kuchyňskou sestavu, ale kemp v Dánsku  má opět pěkně vybavenou kuchyň i jídelnu. Nejspíš si tedy i letos bohatě vystačíme s tímto stolem a pár křesly navíc. Zatím toho na dovolené ještě pořád nasedíme málo a navíc pořád uvažujeme nad karavanem…

Zvažuji ještě podložku nebo koberec do stanu, kde mám pocit, že jej případně využijeme i u karavanu. Nemám však už pocit, že by nám loni chyběl. Letos sice v Dánsku očekáváme podstatně chladněji, ale karimatka i spacák mi přijde dostačující.

Více o naší dovolené v Dánsku ►►►

http://3dmamablog.cz/2018/08/28/dovolena-v-dansku/

Všechny odkazy na vedou na 4camping.cz, protože s nimi mám opravdu dobrou zkušenost. Každá moje objednávka obratem poslána, vrácené zboží i 1 reklamace byla obratem vyřešena.

Chystáte se kempovat s dětmi? Máte svůj oblíbený kemp? Sdílejte a inspirujme se navzájem.

Další inpirace je uložena Pinterestu.

Leave a Comment