S ORLÍKEM PRAHOU I.

Mám-li vybrat jen jednu nejlepší dětskou knihu o Praze, pak je to právě S ORLÍKEM PRAHOU – STAROMĚSTSKÉ NÁMĚSTÍ. Nejen svým tématem a zpracováním, ale jednoznačně také pracovním sešitem, který Vám zajistí program pro děti i během procházky Prahou. Pojďte nahlédnout.

S ORLÍKEM PRAHOU – STAROMĚSTSKÉ NÁMĚSTÍ

Staroměstské náměstí s dětmi
Akční cena – TADY!

Kromě pátracího sešitu kniha obsahuje také mapu. A není to jen tak obyčejná mapa. Je nejen nádherná, ale i srozumitelná.

Srozumitelná i malým dětem, tj. do pátrání se u nás bez problémů zapojila i nejmladší (čerstvě pětiletá). Ona sice ještě nečte, ale čísla už poznává bezpečně. Díky srozumitelným ilustracím na mapě dokázala i ona často přesně určit jaký dům hledáme. Netvrdím, že se do všech úkolů zcela zapojila, ale v pátracím týmu měla svoji důležitou roli.

Nafotila jsem Vám pár stránek. Znáte krásnější dětskou knihu motivující k procházce Prahou? Pro mě je tohle naprostá jednička.

Celá sada bude bavit každého, kdo má chuť dozvědět se něco o Staroměstském náměstí. Nejen děti, ale i dospělé.

Plánujete výlet s dětmi do Prahy? Ověřené tipy nabízejí na webu Pražské zkratky.

Knihu i s pracovním sešitem si v Praze v knihovně nepůjčíte – je pouze k nahlédnutí.

Mrzí mě na této sadě jediné, nelze koupit jen pracovní sešit. Naopak velkou radost mi udělal i další díl, který se jmenuje S ORLÍKEM PRAHOU – MALÁ STRANA.

V této chvíli je pro mě důležité, abychom kvůli věkovému rozdílu 6 let nevylučovali ze společných aktivit nejmladší jen proto, že starší sourozenci jsou jen o pár let dál. Společně strávený čas právě teď je náš základní kámen pro společně strávený čas v budoucnu.

Obě tyto knihy nabízejí společnou aktivitu pro celou rodinu. A Vy nemusíte nic připravovat předem – stačí jen tužka, podložka a hodně velká svačina. Obě procházky jsou celodenním výletem.

ZKRATKY 3DMATKY – STAROMĚSTSKÉ NÁMĚSTÍ

Jediným oříškem může být správé načasování návštěvy Staroměstského náměstí.  V době vánočních či velikonočních trhů bude náměstí zastavěné prodejními stánky a nejen pro děti zcela nepřehledné.

Jakékoliv ráno Vám zajistí, že i malé děti budou mít přehled o celém náměstí. V jiné denní době se náměstí naopak snažím vyhnout – naprosto ideální zkratky i v poledne ve všední den jsou blízké průchody, ale o těch na blogu až jindy.

Čerstvé koláčky jako sladkou svačinku na závěr můžete koupit v pekařství v ulici Dušní, jen pár kroků od náměstí (pozor zavřeno mají v neděli).

V případě velké zimy se můžete ohřát v Městské knihovně, která je na Mariánském náměstí (jen kousek od Staroměstského náměstí).

Místní kavárna nabízí mimo jiné také např. palačinky s tvarohem, obložené chleby (mimochodem ten s červenou řepou nemá chybu) – vše cenově přijatelné.

Přístup do knihovny je možný i s kočárkem. Čtenářský průkaz budete potřebovat jen pro zapůjčení knih. V dětské části najdete nejen koutek pro děti, ale také přebalovací pult a místo pro kojení.

NOVINKA: Nově upravená místnost za dětským koutkem!

Pro nejlepší zmrzlinu bez přídavných látek či umělých barviv bych zamířila směr Můstek, neboť na ulici Rytířská najdete Angelato. Ano, v letních měsících tam může být řada vedoucí až na roh ulice, ale vyplatí se počkat (jsou opravdu rychlí). Pozor – je možné si tuto cestu ze Staroměstského náměstí zpříjemnit podchodem – vyhnete se tak davům.

A oběd v blízkosti Staroměstského náměstí? Opět průchodem a okolo Angelata směrem na Václavské náměstí – na jeho dolní části v Paláci Koruna najdete pizzerii Coloseum (Palác Koruna). Mají zde nejen dětský koutek, ale také dětské menu pro děti do 6 let zdarma. Obsluha různá, ale jídlo dlouhodobě výborné.

Plánujete výlet do Prahy? Hledáte další tipy? Mrkněte na další naše tipy o Praze pro děti. Za Vaše tipy budu vděčna.

O Praze pro děti

Netradiční herny v Praze

Poznáváme Prahu

Okolo Prahy

Líbily se Vám moje dnešní tipy? Nezapomeňte si je uložit na Pinterest.

Leave a Comment