TAUPLITZ S DĚTMI

Pokud uvažujete nad rodinným lyžováním v Rakousku a třeba konkrétně nad střediskem Die Tauplitz, podívejte se na naši recenzi tohoto lyžařského střediska.

CO SE NÁM LÍBILO V TAUPLITZ?

Za rakouský standard již považujeme perfektně upravené sjezdovky, vleky a lanovky bez front i v hlavní sezoně a příjemné restaurace s terasami.. a to vše v Tauplitzu funguje výborně. A co dál?

Výhodou střediska Tauplitz je relativní blízkost z ČR, z Prahy jsme jeli čistého času 5h (cca 400km). Měli jsme pocit, že češtinu, slovenštinu a maďarštinu jsme slyšeli častěji než němčinu.

LYŽAŘSKÉ PODMÍNKY PRO DĚTI

Ve střední stanici jsou ideální podmínky k prvnímu postavení dětí na lyže: je zde jezdicí koberec v krytém tunelu, zpravidla postavený mini slalom a veselá zvířátka.

Rakousko: Tauplitz

Zevnitř vypadá tunel takto:

Tunel na svahu pro začínající lyžaře.
TRASY NA BĚŽKY

Jsou krásně upravené jak na klasiku, tak na bruslení, na několika místech střediska a jeden okruh začíná i končí v termálních lázních Grimming Therme (na fotce níže). V Grimming Therme je úžasná saunovací část (sauny vevnitř i venku), kdy ochlazovací bazének není ledově studený, ale studený příjemně, někteří v něm po sauně i plavou. Bohužel jsem se nezeptala, kolik má stupňů, možná 15?

CO BY MOHLO BÝT LEPŠÍ?

Pro mírně pokročilé lyžaře je těžké najít vhodnou sjezdovku (modrou, širokou). Našemu čtyřletému vyhovovala nakonec modrá “poma”, nicméně takový vlek malého lyžaře unavuje i cestou nahoru.. přejíždění z dolní stanice lanovky do “dětského světa” je pro lyžaře-začátečníka náročné.

V relativně menším středisku jsou tři “přejížděcí” lana spojující sjezdovky (plus další takové úseky).

Inzerovaná osvětlená sáňkařská dráha je oproti jiným střediskům krátká, cca 500m.

A pokud bych měla být hnidopich, voda v termálních lázních Grimming Therme má 34 stupňů, pro mě jako zimomřivce po chvíli studená.. děti ale byly samozřejmě nadšené.

Při výběru ubytování jsme museli brát v potaz mnoho kritérií, jelikož jsme jeli lyžovat se širší rodinou (ubytování přímo na sjezdovce, zároveň možnost procházek s kočárkem, možnost saunování, omezení finanční i časové..). Celkově bychom si asi toto středisko nevybrali, pokud bychom jeli lyžovat jen v pěti, tzn. sami s dětmi.

Pokud máte ověřené ubytování pro cca 16 lidí (5 ložnic) na rakouské sjezdovce na přístí rok, budu Vám moc vděčná za tip.

Další tip na lyžovačku s dětmi v Rakousku

http://3dmamablog.cz/2017/09/06/lyzovani-v-rakousku-s-detmi/

Leave a Comment