DŮM ČÍSLO 226

Od naučných knížek o Praze jsme se postupně přesunuli ke knihám, jejichž děj se odehrává v Praze. Potkali jsme v knihovně paní knihovnici s úžasným přehledem v dětských knihách, tj. na následující půlrok máme vystaráno. Jaké příběhy se nám líbily nejvíc? Které z nich děti motivují k dalším procházkám po Praze? Pojďte nahlédnout. Náš první tip je velkoformátová kniha plná nádherných ilustrací Andrey Tachezy. Napsala ji Jana Šrámková, od které se nám už kdysi líbila Kolala petřínská.

DŮM ČÍSLO 226

Každý dům má kromě adresy i svůj příběh. Někdo ho postavil, někdo v něm žil, myl okna, psal domácí úkoly a vysadil stromy v zahradě. V každé ulici musel stát jeden dům jako první a každá prababička byla jednou malá holka. Dorotka nad tím nikdy nepřemýšlela, dokud nepotkala podivné obří pachole. Vyprávění o domě na Letné od jeho postavení až do dnešních dnů, o tom, s čím si prababičky hrály a jak jezdili dědečkové na prázdniny. 

Info o ceně ►►► na odkazu pod fotkou

Knihu jsem četla společně s pětiletou a osmiletou dcerou. Střídaly jsme se v předčítání se starší dcerou. Od začátku do konce je radost knihou listovat. Nemyslím, že je třeba více představovat. My jsme ji měli půjčenou z knihovny, ale tohle je kniha, kterou si dávám na svůj seznam “kniha jako dárek” a rádi budeme vyprávěním o jednom z pražských domů obdarovávat malé čtenáře.

Kombinace zajímavého příběhu a krásných ilustrací přináší radost nejen dětem, u nás doma bavila nejen děti, ale i dospělé.

Jen pro doplnění jsem vyfotila i obsah – už z něj je vidět, že kniha bude bavit malé i velké čtenáře.

Ukládáte si inspiraci na Pinterest? Nezapomeňte na tento článek.

Hledáte další inspiraci pro dětské knihy o Praze? Nakoukněte zde.

Leave a Comment