LEPORELO PRAHA

Velká knížka PRAHA pro malé vypravěče

Můj první a poslední tip na leporelo –  nemohla jsem jej však kvůli tématu vynechat. Kniha podporuje rozvoj slovní zásoby u dětí a zároveň nenudí rodiče! Jedna z dětských knih, kde nebudete umět text nazpaměť.

►►►Jen za 149 Kč!

Téma poznávání Prahy s dětmi bude na blogu nejspíš trvalým tématem. Nadchli jsme se opravdu všichni, minulý víkend jsme otestovali připravenou procházku na Malé Straně. Nejen, že jsme vyřešili spoustu žabomyších dětských sporů, kdo bude zapisovat, kdo lepit, kdo hledat, atd., ale také jsme poznali zase další část Prahy. Tipy pro procházku na Malé Straně už brzy tady na blogu.

Ale zpátky k leporelu. Původně jsem si půjčila z knihovny jen já sama pro sebe – v mém seznamu dětských knih o Praze nemůže chybět i kniha pro nejmenší děti :-). Měla jsem za to, že nejmladší (5let) už je někde jinde.

Překvapivě velký formát a možnost počítat nejrůznější postavičky, zvířata, situace ji zaujala daleko více, než jsem čekala. Neplánovaně se zdokonalila v počítání přes 20.

Pouze na první dvoustranně najdete základní vysvětlení k jednotlivým hrdinům knihy. Pak už “jen” listujete a vypravujete své příběhy.

Kniha je určená nejmenším dětem. I přesto, že má “jen” 10 stran vydrží déle než měsíc. Při každém “čtení” společně s dětmi určitě najdete něco nového, tj. i rozhovor se bude odvíjet jiným směrem.

Hledáte další knihy o Praze pro děti? Některé z nich najdete už na blogu. Velký seznam všech dětských knih o Praze už brzy tady na blogu.

DĚTI V PRAZE, aneb další tipy na téma

POZNÁVÁME PRAHU společně s dětmi

►►►Jak to všechno začalo….tip na společný dárek pro celou rodinu na téma Praha
►►►Pokračujeme v poznávání Prahy – procházka, musea, knihy o Praze pro děti

Ukládáte si inspiraci na Pinterest? Nezapomeňte na tento článek.

1 thought on “LEPORELO PRAHA”

  1. Tak to je moc fajn, aspoň se děti něco naučí a ve škole se jim to bude moc hodit 🙂

    Reply

Leave a Comment