KULTURA NARYCHLO

Poslední dva roky byly děti obzvlášť v období říjen – duben dost nemocné, ikdyž možná by se dalo říct i celoročně. Rýmu a její komplikace, hlavně záněty středního ucha, jsme zažívali skoro pořád. Proto koupit lístky dopředu na představení do Minoru nebo vždy skvělého (a dlouho dopředu vyprodaného) Divadla v Dlouhé bylo trochu jako koupit lístek do loterie.

Pokud máte taky často nemocné děti nebo neplánujete program moc dlouho dopředu, kam vyrazit s dětmi do divadla nebo na koncert na poslední chvíli?

PIDIVADLO

V Pidivadle na pražské Letné jsme byli už mockrát a nikdy se nám nestalo, že by bylo vyprodáno, a to ani v den představení. Přesto si troufám říct, že se jedná o kvalitní dětská představení (herci z VOŠ herecká), často spojená s hudbou.

Pokud máte starší děti (školní), které na představení zvládnou být samy, můžete si zatím posedět v café Letka.

Scéna dole z představení Kocourek Modroočko.

Divadlo Kampa

Naším dalším tipem je Divadlo Kampa, kde hraje několik různých souborů, ale neslyšela jsem, že by někdo šlápnul vedle..

Divadlo Dobeška

Dobeška je domovským divadlem Divadla Sklep, lístky zde mají i relativně na poslední chvíli, ale úplně bez rezervace bych tam přecijen nevyrážela.

Kavárna v klubu Cross

Zpravidla každou třetí neděli v měsíci se v kavárně klubu Cross v Holešovicích konají divadelní představení pro děti a to zdarma, není potřeba rezervace.

 

LAST MINUTE PRO DOSPĚLÉ 

Máme to štěstí, že k nám občas přijedou prarodiče a pohlídají děti.

Na poslední chvíli jsme v poslední době vyrazili a doporučujeme:

Opět divadlo Kampa a v něm skvělou Dokonalou pitomost. Jedná se de facto o předlohu Saturnina, anglický mladý muž a jeho sluha. Okouzlující minimalistická scénografie!

Nově v Planetáriu ve Stromovce probíhají večerní koncerty. Hudba doprovázená promítáním hvězd byla pro mě velmi odpočinková záležitost..

2 thoughts on “KULTURA NARYCHLO”

  1. Doplním k Dobešce – s lístky není nikdy žádný problém, rezervace předem opravdu nejsou potřeba, stačí si koupit lístky přímo na místě v divadle. Ale je nutné opravdu pečlivě vybírat představení, jezdí sem hodně amatérských a ochotnických souborů špatné kvality. Nejednou jsem s dětmi odcházela, protože se bály/nudily. Před rokem jsem je z jednoho představení odvedla sama, protože se na dětském! představení mluvilo sprosté. Bydlím kousek od divadla, chodím tam s dětmi cca 3 roky pravidelně a kvalita opravdu klesá

    Reply

Leave a Comment