RUMMIKUB

Rummikub je celosvětově známá logická hra – u nás doma oblíbená dětmi i dospělými již několik let.

RUMMIKUB – HRA PRO CELOU RODINU

Hra je určená dětem od 6 let. Zná-li dítě základní číslovky do 13 a základní barvy, nebude mít problém ani před pátým rokem. Rozhodně je hra ideální pro malé školáky, které matematika ve škole příliš nenadchla. Díky ní přijdou na to, že počítání může být i zábava. Hrát můžou 2 až 4 hráči.

Matematika jinak: Rummikub
Akční cena – TADY!

Na začátku hry každý hráč obdrží 14 žetonů. Žetony mají 4 barvy a čísla od 1 do 13. Postupuje se stejně jako u žolíkových karet. Ve hře jsou i žolíkové žetony.

Rozdílem oproti kartám je pravidlo umožňující kombinovat již vyložené žetony spolu s již drženými a v rámci pravidel (postupka, řada) tvořit nové kombinace. Dává to hře daleko zajímavější vývoj. Nezáleží jen na štěstí. Najdete-li umístění pro své žetony v rámci již vyložených, nemusíte čekat, až Vám přijde “dobrá karta”.

Nejmladší má u nás výjímku – může vyložit kdykoliv, není omezená žádným minimem.

V závěru hry, kdy jde především o různé kombinace, jí pomáháme. Je však vidět, že se rychle učí a po třetí hře v řadě, už překvapuje svými kombinatorickými schopnostmi. Velmi rychle si díky této hře osvojila základní číselnou řadu.

Výhodou hry je její skladnost – žolíkové karty ne všechny děti udrží v ruce. Nám u žolíkových karet nepomohl ani držák na karty z Hračkotéky. Žetony jsou vyrobeny z tvrdého plastu, tj. i po 5 letech u nás doma, je hra jako nová.

Opravdu hodně nás baví závěr hry, kdy už musíte hodně kombinovat.

Vítězem se stává ten, který se jako první zbaví všech žetonů. Není to zas tak jednoduché. Je třeba neustále držet pozornost, neboť herní pole se mění každou chvíli.

Cestovní verze – TADY!

Rozšíření pro kombinační rodinnou hru Rummikub obsahuje komponenty pro pátého a šestého hráče. Tuto celosvětově známou hru si tak můžete zahrát i ve větším počtu.

Akční cena rozšíření – TADY!

Ukládáte si inspiraci na Pinterest? Nezapomeňte na tento článek.

N E P Ř E H L É D N Ě T E

Další tipy na téma MATEMATIKA JINAK

Leave a Comment