VELKÁ BLUDIŠTĚ

Je řada knih, které považuji za skvělé, ale z různých důvodů se k nim nevracíme. Zejména u dětských knih je jich celá řada. To je náš hlavní důvod, proč chodíme pravidelně do knihovny. Knihovna je překvapivě jedno z míst, kde si i já v doprovodu tří dětí můžu něco v klidu přečíst. Nedám dopustit na centrální pobočku Městské knihovny v Praze, kde díky dětskému koutku vybaveném různými převleky i kostkami, můžu i já zpomalit.

I přesto, že mám 3 děti, nevidím důvod, aby některé knihy u nás doma jen tak ležely a čekaly na mladší sourozence, který je opět využije jen krátký časový úsek. Něco jiného jsou knihy typu Animalium, o které nedávno psala tady na blogu Little3d.

Postupem času jsme rychle zjistili, že dnešní knihovny už velmi rychle disponují i knižními novinkami. Knihu, kterou zejména nejmenší děti potřebují maximálně měsíc si rádi jen vypůjčíme. Rozhodla jsem se tedy zavést novou kategorii článků na blogu – KNÍŽKY Z KNIHOVNY.

Kniha je od začátku až do konce okouzlující – děti zaujme, ale jen po určitý čas. Máte-li doma prvňáčka či potřebujete nenápadně procvičit základní počítání do 200, pojďte nahlédnout.

Úkolem dětí je nejen nalézt správnou cestu bludištěm, ale také spočítat jednotlivé druhy zvířat a na závěr provést jejich součet.

Na konci knihy je pak správné řešení, tj. nejen cesta, ale i počty.

Největší součet je něco lehce přes 200. Pro některé prvňáčky brnkačka, pro jiné velká výzva. Nebála bych se jí, díky názornosti a za pomocí rodičů je to zábava.

Název: VELKÁ BLUDIŠTĚ
Autor: Agnese Baruzziová
Počet stran: 56
Anotace: V této velkoformátové „pátrací“ knížce mají děti příležitost vyzkoušet si, jak jsou všímavé a jak dokážou počítat. Půvabné celostránkové ilustrace Agnese Baruzziové zobrazují nejrůznější typy bludišť zaplněné nejrůznějšími živočichy. Úkolem dětských průzkumníků je zvířátka vyhledat, spočítat a zapsat jejich počty do „formuláře“ na okraji stránky. Kolik živočichů dokážou na každé stránce najít a poznat? Na konci knihy najdou dětští pátrači řešení, která jim pomohou zjistit, jak dobře si při hledání vedli. Tato zábavná a trochu naučná knížka nabízí dětem hodiny povyražení i poučení.

Zaujala Vás tato kniha? Určitě mrkněte i na Najdi a spočítej.

Další tipy pro procvičování matematiky sbírám tady.

Velkým hitem u nás jednu dobu byly spojovačky, mají tedy svoji vlastní nástěnku.

O procvičování násobilky jsem už psala na blogu tady.

2 thoughts on “VELKÁ BLUDIŠTĚ”

  1. Já zatím knihy úspěšně hromadím, ale říkám si, že jednou do té knihovny dospějeme také 🙂
    Tato kniha vypadá zajímavě, snad si na ni vzpomenu, až do ní malý doroste 🙂

    Reply
    • Já na knihovny nedám dopustit, alespoň ty pražské. Jediné, co mi tam chybí je káva:) Zabaví se tam všechny moje děti, ale je fakt, že do tohoto stadia jsem taky musela dospět – asi už jsme nahromadili dost:)

      Reply

Leave a Comment