ANIMALIUM – DOMÁCÍ MUZEUM

Animalium (Vítáme vás v muzeu) je kniha určena jako společný dárek pro naše tři děti..

Čím si mě kniha získala?

  • neobvyklý koncept, kniha je podaná tak, jako by se jednalo o návštěvu muzea., nepředpokládá se tedy, že čtenář přečte veškerý text/všechny štítky (pro menší děti se tedy jedná spíš o vizuální zážitek)
  • obrázky připomínají vědecké ilustrace z 19. století (viktoriánské období v Anglii), rozhodně se nepodobají běžným ilustracím určeným pro děti
  • velikost knihy dává ilustracím vyniknout (ručně malované inkoustem, digitálně vybarvené)
  • text není nahuštěný, ale přesto se zde dočtete mnoho faktických informací, takže čtení je zajímavé i pro dospělé

Mezi negativa nemůžu zařadit ani cenu, 424 Kč (viz níže) mi připadá jako víc než odpovídající.

Podívejte se na několik stran knihy. Bohužel na počítači a v malém formátu ilustrace nevyniknou tak jako v knize.

Kdybych vás nepřesvědčila já, podívejte se na profil anglického originálu na goodreads. Má jedno z nejvyšších hodnocení – 4,46 z 5 hvězdiček při 632 hodnoceních. Pokud zvládnete číst anglicky, podívejte se na některé ze 102 recenzí (převážně nadšených) čtenářů..

Za recenzní výtisk děkuji online knihkupectví Knihcentrum.cz, kde si můžete prohlédnout další stránky z knihy a také ji za 424 Kč (12/2017) zakoupit.

Název: ANIMALIUM
Autor: Katie Scottová, Jenny Broomová
Nakladatelství: Albatros Media
Počet stran: 112
Anotace: Vítejte v Animaliu! V muzeu, které je otevřené 365 dní v roce. Vystavuje ty nejkrásnější exponáty a vy do něj můžete chodit, kdy se vám zachce. Najdete zde pestrou paletu téměř dvou set živočichů, kteří okouzlí návštěvníky každého věku. Prozkoumáte rozmanité biotopy planety Země. A co víc? Dozvíte se, jak se živočišstvo vyvíjelo, jak vypadají zvířecí útroby, a další zajímavosti. Račte vstoupit – království zvířat se vám otevírá v celé své kráse!

Leave a Comment