ADVENTNÍ KALENDÁŘ

Adventní kalendáře procházejí v každé rodině vývojem, nemyslíte? Rozdíl mezi prvním adventním kalendářem pro prvorozeného a adventním kalendářem za deset let pro 3 děti je u nás více než velký.

Záleží jen na nás samotných, kolik času jsme tomu ochotny věnovat. Druhé Vánoce jsme u nás během adventu neměli nikdy, ale úkoly či mini dárečky na poslední chvíli vkládané do pytlíčků si pamatuju. A už nechci…Celý letošní rok jsem se snažila cíleně zpomalit náš domácí kolotoč, a letos snad v prosinci budeme nejpomalejší v celém roce.

Letošní novinky ve světě adventních kalendářů pro děti

http://3dmamablog.cz/2019/11/06/adventni-kalendar/

ADVENTNÍ KALENDÁŘE PRO DĚTI

Novinkou u nás doma proto bude letos tento adventní kalendář. Každodenní posouvání svíčky bude u nás doufám znamenat, že se sejdeme u stolu každý den. Z druhé strany je jamka na ořechy. Do ořechu se bouchá kamenem a díky jamce nevystřeluje do stran. Pochází odtud.

Svíčka se každý den posouvá více do středu. Ideální příležitost sejít se každý den u stolu.

A jediným mým přáním je, abychom se sešli doma u stolu všichni alespoň na pár minut denně. Žádné úkoly, žádné předem dané téma….život s třemi dětmi jich i tak denně přináší plno. Možná si namalujeme vánoční prázdninový plán, abychom věděli, co kdo z nás považuje za nejdůležitější. Nejspíš vytáhneme i hru SAMAJA.

Letos prostě jen tak budeme a uvidíme. Adventní neděle už umíme. Tak ještě ten zbytek roku:)

ADVENTNÍ KALENDÁŘ – ŠABLONY ZDARMA

Pokud hledáte tipy na zajímavé adventní kalendáře, nakoukněte dál. Odkaz na původní stránku je vždy pod fotkou. Budu ráda, když budete sdílet i Vaše tipy.

Adventní omalovánky – šablona zdarma, připravená vytištění

Adventní kalendář s úkoly, které zábavným způsobem procvičují znalosti českého jazyka a literatury najdete na webu MOJE ČEŠTINA.

Adventní kalendář na procvičení českého jazyka.

Adventní betlém najdete u Vrzuzy.

Adventní betlém – šablona zdarma, připravená k vytištění.

Krásný adventní kalendář k vytištění zdarma je i na blogu Z lesa.

Je tam i neočíslovaná varianta, odkaz pod každou fotkou vede na jiný kalendář. Oba jsou zdarma připravené k vytištění.

 

 

Loni jsme měli od Martiny – je fajn, že se dají použít jako vánoční dekorace i letos.

Tenhle adventní kalendář už u nás zůstal natrvalo.

Adventní kalendář s aktivitami pro celou rodinu má na blogu i Iva.

Moje srdcovka je také její ADVENTNÍ KALENDÁŘ Z RECY PAPÍRU.

Od Lucky se dá stáhnout rodinný adventní kalendář zdarma z Eschovky. V souboru jsou kartičky s aktivitami, které můžete vytisknout a rozstříhat do pytlíčků adventního kalendáře.

Pro starší děti můžete využít i Logické hádanky, o kterých jsem psala tady.

Zajímavé jsou i vystřihovánky pro děti od 3 do 8 let.

Déčko má svůj adventní kalendář tady.

Další inspiraci můžete najít na Pinterestu na nástěnce – ADVENTNÍ KALENDÁŘE. Zařadila jsem tam i připravené sady ze stavebnic. Moje vlastní ponaučení z Lego kalendáře…nepovolit rozbalovat před odchodem do školy. Jakmile něco nepůjde sestavit, z adventního kalendáře tzv. splněný dětský sen se rychle a snadno stane noční můra 3dmatky.

Další tipy na adventní kalendář najdete na Pinterestu tohoto blogu.

1 thought on “ADVENTNÍ KALENDÁŘ”

  1. Ja pridam tip na kalendar pro dospele, nebo vetsi deti – se sranda darky, delala jsem ho pred dvema lety manzelovi, aby mel veselejsi start pracovniho dne 🙂
    Letos uz mam take vymysleno, uvidime jak probehne realizace. Jsem blazen, tyhle pripravy mam rada a rada delam radost, jen je to obcas k zblazneni a je mi jasny, ze s vicero detmi a po skonceni rodicovske v ramci zachovani psychickeho zdravi budu muset ubrat 😀
    https://kamenurazu.blogspot.cz/2016/11/adventni-kalendar-pro-dospele.html

    Reply

Leave a Comment