HRA NA CESTY

Letošní prázdniny jsou u nás hodně cestovní. Některé cesty jsem podnikla i sama s dětmi – užili jsme si týden v kempu u jezera Bled a právě teď míříme vlakem do Košic. Přesilovka 3 na 1 není úplně jednoduchá. Pečlivá příprava se mi vždy vyplatila. Improvizaci si nechávám na dobu, kdy budu cestovat s puberťáky. Na delší přejezdy vždy bereme dostatečnou zásobu nejrůznějších her na cesty. Jediným omezením je velikost hry a 1 batoh na dítě, kam se musí vejít i svačina a náhradní tričko.

Díky nabídce Albi jsem spolu se staršími dětmi měla možnost otestovat jednu z jejich vzdělávacích her, která splňuje moje podmínky pro hru na cesty. Její velikost je ideální na cesty nebo na rozdělení do adventního kalendáře pro starší školáky.

Obsahem je 54 karet. Každá z nich obsahuje na jedné straně 2 logické hádanky. Na druhé straně najdete správné řešení. Namátkou jsem vybrala jednu – uhodnete? Správné řešení najdete na konci článku.

Hádanky jsou opravdu zajímavé a  některé i těžké! Obstojí v konkurenci s mobilem i tabletem. Využili jsme při cestě vlakem i autem. Bavil se desetileťák i já.  Některé otázky odpověděla i osmiletá, na druhou stranu nebylo neobvyklé, že jsem si ani já nevěděla rady.

Mají jedinou chybu – já osobně bych uvítala plechový obal. Ten papírový vypadá už teď opotřebovaně a nejspíš nevydrží než doroste nejmladší.

Oficiální určení dětem od 10ti let podle mě odpovídá.

Cena této hry je 179 Kč (nyní 8/2017), odkaz přímo na hru zde.

Tenhle typ hry máme doma poprvé. Já osobně vítám jakoukoliv příležitost ukázat dětem, že hry lze hrát i bez mobilu a tabletu. Už před desátým rokem byl zejména u nejstaršího vidět velký vliv kamarádů hrajících pravidelně hry. Hned mě informoval, že existuje i podobná hra do mobilu. To je sice fajn, ale nám bude bohatě stačit tato papírová verze, resp. poohlídneme se i po dalších variantách, které Albi v této kapesní velikosti nabízí.

Správné řešení výše uvedené hádanky:

Ukládáte si inspiraci na Pinterest? Nezapomeňte na tento článek.

Leave a Comment