DOVOLENÁ S DĚTMI

Hledáte inspiraci na letní dovolenou s dětmi? Pojďte se inspirovat. V době před Covidem jsme společně s 3 dětmi hodně cestovali a měli jsme štěstí na zajímavá a cenově dostupná místa. Vybrala jsem 5 míst, které nadchly nejen děti, ale i rodiče.

1.

Dovolená v Dánsku byla dovolenou v pravém slova smyslu. Opravdu jsme si odpočinuli a pokud bychom se v budoucnu mohli vrátit jen na jedno z našich dovolenkových míst, tak je to právě sem.

Dovolená s dětmi - inspirace, tipy
Praktické tipy k dovolené s dětmi v Dánsku najdete – TADY!
2.

Na písečnou pláž v Chorvatsku vzpomínají zejména děti, které nadchla nabídka kempu. Já jsem ocenila dojezdovou vzdálenost z Prahy, neboť tenhle kemp najdete na severu Chorvatska.

Dovolená s dětmi - inspirace, tipy
Více info o dovolené v Chorvatsku – TADY!
3.

Na Švýcarsko jsme si vynahradili skoro 3 týdny a postupně jsme vrátili na místa, kde jsme žily a kde se narodila jedna z dcer. Poprvé jsme kempovali a vybavení švýcarských kempů nás příjemně překvapilo. Kromě hor nás nadchl jedinečný skanzen Ballenberg. Kéž by některý z českých skanzenů alespoň z poloviny fungoval v režimu jako tento švýcarský skanzen.

Dovolená s dětmi - inspirace, tipy
Více o skanzenu Ballenberg si můžete přečíst – TADY!
4.

Maďarština je náš druhý jazyk v rodině, pravidelně se vracíme do Budapešti. Celou rodinu však nadchl výlet do Národního parku HORTOBÁGY. Jedná se o největší stepní oblast ve střední Evropě, která je od roku 1999 zapsána na seznamu světového dědictví UNESCO. Zároveň je to jedno z mála míst v Evropě, kde se může objevit fata morgána, tj. za parných a bezvětrných dnů se může ve vzduchu zrcadlit vzdálený objekt.

Dovolená s dětmi - inspirace, tipy
Proč vyrazit právě sem najdete na webu – TADY!
5.

V České republice nás nadchla dovolená v Jeseníkách. Místo, které nemůžete s dětmi minout, je jedním z jeho divů Česka. Je to přečerpávací vodní elektrárna Dlouhé stráně – jediná přehrada vybudovaná u nás na vrcholu hory. Od její horní nádrže je možný sjezd na koloběžce. Tato trasa je nejdelší v ČR a bavila celou rodinu, všechny 3 děti bez ohledu na věk.

Dovolená s dětmi - inspirace, tipy
Více o celodenním výletu najdete – TADY!

Hledáte dovolenou s cestovní kanceláří, která vám usnadní přípravu dovolené?
Podívejte se na tyto tipy na rodinnou dovolenou s dětmi.

Leave a Comment