ANGLIČTINA S HEROMASK

Znáte Heromask? Víte, že jazyky i matematiku se mohou děti učit ve virtuální realitě? Pokud ne, pojďte nahlédnout. Otestovali jsme angličtinu s Heromask.

HEROMASK – VÝUKA JAZYKŮ

Letošní domácí škola je u nás doma nejnáročnější na jazyky. Všechny děti tak trochu ztratily “tempo”. Navzdory online výuce i konverzačnímu kroužku je jejich ochota zabývat se angličtinou čím dál menší. Chybí jim energie skupiny, kterou sourozenci nenahradí, neboť každý z nich má jinou úroveň angličtiny. V listopadu už potřebovali nový “vítr do plachet”.

Po vyzkoušení řady webů i aplikací do telefonu, jsme se rozhodli otestovat virtuální hry pro výuku jazyků.

Heromask
Podrobnosti najdete TADY!

Balení obsahuje náhlavní soupravu, do které vkládáte vlastní mobil. Doporučuji ověřit, zda je váš telefon kompatibilní. Součástí balení je i kód pro jazyky, popř. matematiku. V jazykové verzi je dostupná výuka španělštiny, francouzštiny, němčiny, italštiny, angličtiny a čínštiny.

Angličtina s Heromask
ANGLIČTINA S HEROMASK

Aplikace se stáhne do telefonu a zaslaný kód umožní přístup k hrám. Telefon vložíte do masky, uzavřete a nasadíte na hlavu. Na velikosti hlavy nezáleží, lze přizpůsobit. Můžete korigovat jas. Na spodní straně je tlačítko, pomocí kterého provádí dítě volbu hry.

Angličtina s Heromask

Oficiální doporučení pro děti ve věku 5 až 12 let je diskutabilní. Domnívám se, že věk v tomto případě hraje menší roli než počet let věnovaných angličtině. Moje děti se učí angličtinu od školky, tj. už v deseti letech je tato aplikace pouze zábavnou formou opakování (s výjimkou jedné hry – vlajky a názvy států po celém světě). Rozhodně by však uvítali možnost učit se nová slovíčka tímto způsobem. Všichni tři se shodli, že je to příjemné opakování slovíček.

Největší nadšení sklidila Heromask u nejmladší sedmileté dcery, která nemá takovou slovní zásobu jako starší sourozenci.

Angličtina s Heromask

Slovní zásobu je možné procvičit v těchto okruzích: barvy, oblečení, nálada, čas, doprava, zaměstnání, zvířata, jídlo, sporty, město, škola, počasí, tělo, ovoce a zelenina, čísla, nápoje, dům, příroda.

Byla jsem to jen já, kdo měl problém pochopit, co má dělat. Budiž mi omluvou, že patřím do generace Husákových dětí. Nejmladší stačilo prvních pár her.

Starší syn otestoval němčinu, která obsahuje stejná témata i úroveň. Pokud se intenzívně učíte německy dva roky a víc, bude to jen opakování. Nasmáli jsme se u čínštiny, neboť výslovnost se dětem moc nedařila.

Dcera nosící brýle (tupozrakost) nasazuje masku na brýle bez jakýchkoliv problémů.

Angličtina s Heromask nás jednoznačně nadchla a chtěli bychom další hry s vyšší jazykovou úrovní. Tohle je rozhodně způsob, jak oživit slovní zásobu rychle a zábavně.

Znáte-li něco podobného, sdílejte. Inspirujme se navzájem.

Ukládáte si inspiraci na Pinterest? Nezapomeňte na tento článek.

Angličtina s Heromask

Možnost otestovat jsem přijala na základě spolupráce s EducaInventions.

Leave a Comment