ADVENTNÍ KALENDÁŘ

Hledáte cenově dostupný adventní kalendář pro děti? Už jste doma měli snad všechny typy – čokoládu, mini hračky, Lego i puzzle? 24 mini hraček krát počet dětí několik let po sobě už stačilo? Pojďte nahlédnout, shrnula jsem letošní novinky ve světě adventních kalendářů.

NOVINKY – ADVENTNÍ KALENDÁŘ PRO DĚTI

V předloňském článku o adventních kalendářích jsem zmiňovala odkaz na krásný adventní kalendář připravený k vytištění zdarma na blogu Z LESA. Stejná autorka letos připravila tyto parádní adventní samolepky.

Samolepkový arch stojí 88 Kč, více info: TADY!

Na jejím profilu na Fleru najdete i krásné vánoční omalovánky – pohlednice i přání.

Magnetický betlém z Bonkido se vejde i do té nejmenší domácnosti – stačí mít lednici, futra, topení nebo obyčejný pečicí plech, kam budete magnetky lepit.

Adventní kalendář pro děti
Adventní kalendář v podobě magnetek najdete – TADY!

Adventní betlém obsahuje 24 magnetických dílků:

  • 18 postaviček (Ježíšek, Marie, Josef, andělíček, oslík, kravička, 3x král, 3x pasáček, 3x hudebníci, 3x lidé s dárky)
  • 4x materiál na postavení stáje (s dalšími motivy – kočička, pejsek, ptáčci, kadidelnice)
  • 1x jesličky
  • 1x kometa

Klasický formát adventního kalendáře ve zdravější variantě nabízí FRUKVIK. Jejich adventní kalendář obsahuje 23 ks malých ovocných tyčinek (10 g) a jednu Vánoční tyčinku 20 g.

adventní kalendář pro děti

Adventní úkoly pro děti připravil i web Jděte ven.

Adventní kalendář pro děti zdarma ke stažení
Pracovní list s 24 úkoly je připraven ke stažení zdarma – TADY!

Na každý den adventu najdete u cípu této hvězdy biblický citát pro povídání a jiné další využití k hlubšímu prožití adventní doby.

Adventní kalendář pro děti
Ke stažení zdarma – TADY!

Tento adventní kalendář není novinkou, ale nemůžu jej nezmínit. Letos u nás bude na stole třetím rokem. Podrobnosti v minulém článku o adventních kalendářích – TADY!

Více info o ceně: TADY!

Adventní kalendářem může být i kniha. A ne jen tak ledajaká! Tipy na vánoční čtení s dětmi najdete – TADY!

Kouzelný kalendář je příběh, který nadchl nejen moje děti. Existuje i audiokniha, kterou namluvil Marek Eben.

Zvažuji letošní novinku Karmelitánského nakladatelství, ale ještě jsem neměla příležitost si ji prolistovat.

Adventní kalendář pro děti
Více info: TADY!

Od stejného nakladatelství nás předloni nadchly Andělé na vánoční pouti.

Pro nejmladší dceru mám už připravené vyprávění třeťáka Matyáše o jeho rodině, kamarádech a neobvyklém adventním kalendáři. Kniha se jmenuje Úžasné Vánoce Matyáše Kotrby a její součástí je i 24 adventních úkolů. Autorkou je Katarína Fiala, od které možná znáte knihu 2. A.

Adventní kalendář
Více info o knize včetně ukázky: TADY!

Další zajímavé tipy na adventní kalendáře najdete i na největší nástěnce s tématem adventních kalendářů pro děti – na Pinterestu 3dmamablogu.

Adventní kalendáře pro děti
225 adventní kalendářů včetně šablon připravených k vytištění

Článek je označen štítkem jako sponzorovaný, neboť jsem knihu Úžasné Vánoce Matyáše Kotrby obdržela od autorky jako recenzní výtisk + 1 výtisk pro čtenářku blogu. Ostatní adventní kalendáře jsem si buď na vlastní náklady zakoupila nebo mě zaujaly.

18 thoughts on “ADVENTNÍ KALENDÁŘ”

  1. Dobrý den, děkuji za skvělé tipy! Mám pro děti adventní kalendáře ušité + mám schované krabice z kosmetických adventních kalendářů, kam se vejdou malé drobnosti… jako samolepky, sponky, nějaká dobrota… letos budou výborné a zdravé smoothie vysušené čtverečky….ideální náhrada bonbonů! doporučuji dohledat na googlu, kdo bude mít zájem. Současně tam mám pro děti i různé úkoly… letos plánuji mezi adventní tradice zařadit i uklízecí úkoly a tím děti více zapojit do vánočního úklidu, tak snad to projde:-)) haanyy@seznam.cz sleduji na IG 😉

    Reply
  2. Loni jsem dala na každý den jednu kartičku z Djeco minigames (bludiště, kde jsi?, hledej rozdíly… těch her je spousta) kartičky jsou moc pěkné. No a pokud vyluští, mohou si dát přiloženou dobrutku. Letos asi už pořídím některý z Djeco mini Logic. Nebo bílé historky od mindok.

    Reply
  3. Loni jsem vyráběla DIY adventní kalendář ve formě malých krabiček podle šablon z jednoho blogu. Krabičky jsem rozvěsila na větvě smrku, který byl ve váze, takže jsme měli až do Vánoc takový mini stromeček. V každé krabičce byl malá sladkost, nebo oříšek, pokaždé něco jiného.

    Reply
  4. V adventu děti každý den hledaly papírovou ruličku s adventním úkolem. V ní byl ještě přibalena jedna postavička do Betléma, který jsme lepili na papír.

    Reply
  5. My děláme letos adventní kalendář poprvé pro dvouletou holčičku. Do papírových sáčků jsme dali malé sladkosti z Datlového pokušení a drobnosti jako např. sponky a na každý den máme připravený společný úkol se zimní a vánoční tématikou. Sáčky zavesime na větvičku v obýváku. To nám bude zároveň zdobit i obývák.

    Reply
  6. Měli jsme na každý den nějaký úkol, který ale děti musely nejdřív najít. No a pak samozřejmě kokino v kalendáři.

    Reply
    • Loni měla každá dcera kostičky lego duplo – Lociku a Ariel. Letos mě to čeká už v trojím provedení, takže zatím stále vymýšlím. Ale určitě bude trochu lega, sušené ovoce, nějaké sponecky a dobrutky a knížka nesmí chybět. Uvažuji i o magnetickém betlému z Bonkida, tak uvidíme…

      Reply
  7. Děkuji za tipy na advetní kalendáře. Loni jsme koupily kalendář s poníkama těsně před za dobrou cenu. Rok předtím jsme meli dřevěný domek s okýnky. Letos asi bzdu šít pytlíčky na zavěšení protože máme už dvě holky 8 a 2. Šiju doma oblečení tak tohle by mohlo být asi nejednoduší a nejrychlejší řešení (doma to zvládne každý) a do pytlíčků jim dáme nějaké malinké dobrůtky , sponky, korálky a úkoly pro celou rodinu. Máme ještě z mého dětství knihu s vánočními příběhy o neposedném andělíčkovi.

    Reply
  8. 🙂 děkuji za skvělý článek! Letos mám pro dcery právě Frukvik. Loni jsem jim vyrobila stromky z kartónu a každý den měly medvídka (z Rossmana) a každá 1 ozdobu. Předtím byl 1x Lego kalendář, 1x jsem dělala dareckovy(Ale pro 2dcery bych ho již nedělala, je to až moc “blbinek”). Měly jsme.i úkolový, ale to jsme někdy nestíhaly.

    Reply
  9. zdravím, adventní kalendář budu vyrábět už po několikáté, osvědčily se mi razítka, materiál pro vyrábění ozdob z kartonu, samolepky.. dá se toho vymyslet spousta 🙂

    Reply
  10. Minuly rok jsem holkam vyrabela ozdobne pytlicky a do kazdeho z nich dostaly nejakou drobnost – sponky do vlasu, malou figurku zviratek, plastelinu, minipuzzle atd.
    Letos se mi moc libi napad na vyrabeny stromecek z plsti, na ktery se lepi pomoci sucheho zipu ozdubky a pod nim je latkovy kalendar, kdena kazdy den holky najdou dva dilky z pexesa, na kterem najdou fotky vsech, ktere maji radi, vcetne sebe od miminka az po soucasnost. Myslim, ze takove pexeso je bude bavit hrat o mnoho vic nez klasicke a i se u nej pobavime nad jmeny, co kdo dela, kde zije, kdy jsme ho naposledy videli atd. Mame totiz hodne sirokou rodinu.

    Reply
  11. Používám ramínko na šaty a balíčky přivazuji stužkami. První rok bylo hodně drobných hraček a sladkostí, další rok jsem přidala úkoly pro celou rodinu ve stylu zahrajte si společně hru, uspořádejte piknik apod. Kupodivu největší úspěch měly úkoly a syn neustále odpočítával dny, kdy se přes balíčky dostane k další ruličce s úkolem. Z vašich tipů se mi moc líbí samozřejmě odkaz na úkoly na každý den nebo možná vyzkoušíme knihu a vánoční čtení.

    Reply
  12. Hezký den, děkuji za tipy. Já nebudu moc originální. Každý rok používám látkové pytlíčky. Letos jim tam dám do prázdného obalu od kinder vajíčka opět nějaké naturální oříšky a oříšky v hořké čokoládě, případně lyofilizované ovoce. K tomu jsem pořídila větší sadu pastelek + jsem kusově dokoupila nějaké speciální barvy, takže na každý den tam budou připraveny 2 pastelky. Každý rok k tomu ještě používáme miniknížečky od nakladatelství Meander. A ještě mám v hlavě plán na nějakou tvořivou aktivitu, při které bychom právě využili i nové odstíny pastelek a každý den bychom něco malovali a postupně si tím ukrátili čas do Vánoc.

    Reply
  13. Já budu dětem adventní kalendář vyrábět a budu tam dávat minileporelo s vánočními příběhy od Ivany Pecháčkové, samolepky tlapkove patroly, 24 vánočních koled, krásná dřevěná razítka stopy zvířat, pro syna mám tři lístky na vánoční divadelní představení, které se u nás bude konat každou sobotu v prosinci. Dcera tam bude mít sponecky do vlasů a pexeso z fotek celé rodiny 🙂

    Reply
  14. Krásný den, nám se již loni osvědčil tvořivý kalendář s úkoly na každý den. Postupně jsme tam vyrobili několik krásných vánočních dekorací, přáníček a procvičili tak prstíky při jejich vyrábění.

    Reply

Leave a Comment