SVĚT LESA

Moje nejmladší má slabost pro zvukové knihy. Zatímco já vytrvale odolávám jejich pořízení, ona si je opakovaně půjčuje v knihovně. Tahle poslední však zaujala i moje starší děti. Myslím, že kniha Zvuky přírody – svět lesa se docela povedla. Pojďte nahlédnout.

SVĚT LESA – ZVUKY PŘÍRODY

Velkým lákadlem u této knihy je už titulní stránka. Jednotlivé zvířata z ní v obrysech vystupují. Jelena lze skvěle využít při obkreslování tužkou.

Nyní v akční ceně – TADY!

Na deseti dvoustranách se můžete nejen seznámit s obyvateli různých lesů napříč celým světem, ale také si je poslechnout.

Každá dvojstrana má tlačítko, kde je postupně uslyšíte. Jediným negativem této jinak velmi vydařené knihy je rychlost nahrávky. Zejména mladší děti by určitě ocenily větší pauzy mezi jednotlivými zvuky.

Nahrávka je rozhodně velkým lákadlem ke společnému čtení i motivací k rozeznání zvířat. Není to úplně jednoduché, ale moje nejmladší byla nadšena. Očíslované rámečky s popisky to naštěstí výrazně usnadňují.

Kniha Svět lesa – zvuky v přírodě jednou z mála zvukových knih, kterou si s ní ráda přečtu i já. Pojmy jako boreální či mangrovový les jsem slyšela poprvé v životě. Řada informací pro nás obě byla novinkou.

Texty k jednotlivým zvířatům jsou srozumitelné i pro předškoláky. Jejich délka je vhodná spíše pro mladší školáky. Pro začínající čtenáře je kniha vhodná spíše pro společné čtení s rodiči.

My nejspíš koukneme i na další díl, tj. Svět ptáků – zvuky přírody.

Nepřehlédněte i další tip na zvukovou knihu na tomto blogu.

http://3dmamablog.cz/2019/01/28/pribeh-ukryty-v-notach/
http://3dmamablog.cz/2019/05/01/zpivame-a-hrajeme/

Ukládáte si inspiraci na Pinterest? Nezapomeňte na tento článek.

Leave a Comment