iQPARK NEBO iQLANDIA?

Návštěva vědeckého parku baví celou naši rodinu. Jedničkou je u nás iQLANDIA a rádi se vrátíme do brněnského VIDA! centra. Chybou však bylo zcela vynechat iQPARK v Liberci.

Měla jsem pocit, že je jen pro malé děti. Spletla jsem se. Při letošním podzimním víkendu s dcerou jsme měly vstup do iQPARKU v ceně ubytování a zcela neplánovaně jsem zde strávily dopoledne. I přesto, že dcera v létě oslavila 10. narozeniny jsme našly v iQPARKU zajímavé expozice. Pojďte nahlédnout.

iQPARK V LIBERCI

Přízemí i první patro je určeno nejmenším dětem cca od 2 let. Předškoláci a prvnáčci však budou také nadšeni. Mají možnost si vyzkoušet několik povolání, bez rozdílu věku děti určitě ocení možnost vyzkoušet si sjet po tyči v převleku hasiče. Stejně tak bubliny – tradice, kterou nemůžeme nikde vynechat.

iQPARK
Expozice pro nejmenší děti je opravdu vydařená!

Poslední dvě patra však nadchnou i školáky. Některé exponáty pro nás byly novinkou, k některým se rádi opakovaně vrací celá naše rodina.

Expozice SCHOPNOSTI A DOVEDNOSTI je rozhodně zajímavá i pro starší školáky. Jejím motivem je poznávej sám sebe, co dokážeš a zvládneš. Otestovaly jsme své reakce, rychlost běhu, postřeh, paměť. Bavila se dcera i já.

iQPARK

U potrubní pošty bychom ocenily další pár rukou. Shodly jsme se, že příště na holčičí víkend musíme vzít i nejmladší.

iQPARK

KAM S DĚTMI? iQLANDIE nebo iQPARK?

Zářijové sobotní dopoledne byl nejspíš ideální čas pro návštěvu iQPARKU, expozice ve vyšších patrech byly jen pro nás dvě. Bylo zde prázdno i v poledne při našem odchodu, neboť plno bylo především u vodního světa.

Máte-li smíšenou věkovou skupinu dětí školkáčky i školáky, plánujete jen půldenní výlet, pak v Liberci zamiřte do iQPARKU. “To svoje” si tady najde každý člen rodiny. Nezanedbatelný je i rozdíl u vstupného.

Podrobnější info najdete na oficiálním webu – TADY!

Naopak máte-li v rodině převážně školáky (4.třída a výš) a žádného školkáčka, zamiřte na celý den do iQLANDIE. O naší návštěvě v iQLANDII si na blogu můžete přečíst TADY!

http://3dmamablog.cz/2019/06/04/vylet-pro-celou-rodinu/

Ukládáte si inspiraci na Pinterest? Nezapomeňte na tento článek.

iQPARK

NEPŘEHLÉDNĚTE další tipy na výlety s dětmi v kategorii článku: POZNÁVÁME ČESKO. Za Vaše tipy na výlety s dětmi budu vděčna. Inspirujme se navzájem!

Leave a Comment